טכנולוגיית הבינה המלאכותית מתפתחת בקצב מדהים עם יתרונות מהותיים רבים לכלכלות, לחברות וליחידים. טכנולוגיות בינה מלאכותית מתקדמות גם הן במגזרים שונים, מגדילות את הפרודוקטיביות ויוצרות מוצרים ושירותים חדשים מימוש הפוטנציאל של בינה מלאכותית דורש מימוש יתרונות אלה בקנה מידה רחב ככל האפשר, במהירות האפשרית, ועם מעבר חלק ככל האפשר.
הבינה המלאכותית – המהפכה שמעצבת את שוק העבודה
הפוטנציאל של בינה מלאכותית להניע שינוי במגזרי תעסוקה רבים העלה מחדש את החששות לגבי אוטומציה ועתיד העבודה. בעוד שחלק ניכר מהדיון במדיניות הציבורית והפרטית בנוגע לבינה מלאכותית, עבודה ומקומות עבודה נטה לאזן בין חששות מסיום העבודה לבין הבטחות לכך שמעט ישתנה מבחינת התעסוקה הכוללת, הראיות הקיימות מצביעות על כך שאף אחת מהקיצוניות הללו לא צפויה להתרחש. עם זאת, קיימת הסכמה כי לבינה מלאכותית תהיה השפעה משבשת על עבודה, מקצועות ותעסוקה, כאשר חלק מהמשרות יאבדו, אחרות ייווצרו וחלקן יעברו שינוי.
איך הבינה המלאכותית משנה את תפקידי העובדים
ישנן גם נקודות מבט רבות ושונות על הפוטנציאל של אוטומציה, כאשר הסכמה רחבה היא שטכנולוגיית בינה מלאכותית מודרנית מתאימה ביותר למשימות שגרתיות, אם כי משימות שעשויות לכלול תהליכים מורכבים, בעוד שבני אדם נוטים להישאר דומיננטיים יותר בסביבות בלתי צפויות, או בתחומים הדורשים אינטליגנציה חברתית. במהלך חמש השנים האחרונות, היו תחזיות רבות לגבי מספר המשרות שצפויות לאבד, להיווצר או להשתנות על ידי טכנולוגיות בינה מלאכותית, עם תוצאות משתנות ותוך שימוש בלוחות זמנים שונים לניתוח.
היתרונות של AI בשיפור פרודוקטיביות ויעילות בעבודה
התפתחויות אחרונות מחקרים המראים עד כמה התקדמו עבודות שונות, גוברים על הקונצנזוס. מכיוון שהעלייה המהירה בנתונים אדמיניסטרטיביים ובמידע מפורט יותר אודות משימות סייעו בשיפור מהימנות הניתוח היישומי. זה הפחית את ההסתמכות על מודלים תיאורטיים בלבד, שלא נבדקו, וישנה הסכמה גוברת לגבי סוגי המשרות שיצוצו בעתיד. עם זאת, עדיין קיימים ספקות משמעותיים לגבי טכנולוגיות חדשות פוטנציאליות והקשרים המדויקים שלהן עם מקומות עבודה. לכן, קשה לחזות במדויק אילו מקומות עבודה יחוו ירידה בביקוש ואת היקף יצירת מקומות עבודה חדשים.
האם הבינה המלאכותית תחליף את העובדים האנושיים?
המידה שבה התקדמות טכנולוגית מחליפה את הכוח האנושי כוללת בדרך כלל צמיחת פריון, יצירת משימות וצבירת הון. מספר המשרות שנוצרו כתוצאה מביקוש גובר, ניידות עובדים לתפקידים שונים והופעתן של משרות חדשות הקשורות לנוף הטכנולוגיה החדש, כולם הושפעו גם הם מהמנגנון הכלכלי הכולל המונע על ידי טכנולוגיות בינה מלאכותית. בעוד שטכנולוגיה נתפסת לעתים קרובות כזרז לבחינה מחודשת של חששות בנוגע לאוטומציה ועבודה, ועשויה למלא תפקיד מוביל בעיצוב הדיון הציבורי והמדיניות, היא אינה כוח ייחודי או מכריע, שכן גורמים אחרים תורמים גם הם לשינוי, כולל אלמנטים פוליטיים, כלכליים ותרבותיים.
התפקידים החדשים שמופיעים בעידן הבינה המלאכותית
מחקרים על ההיסטוריה של השינוי הטכנולוגי מסבירים את תרומתן של טכנולוגיות לעלייה בפריון ברמת האוכלוסייה, התעסוקה והעושר הכלכלי על פני תקופה ארוכה יותר עם זאת, מחקרים אלה מראים גם כי יתרונות ברמת האוכלוסייה מופיעים לאחר זמן רב, וייתכנו תקופות בהן חלק מהאוכלוסייה עשוי לחוות רווחים משמעותיים.
השפעת AI על הכישורים הנדרשים בשוק העבודה
ישנן גם ראיות חזקות ממחקרים היסטוריים ועכשוויים לכך ששינויים המבוססים על טכנולוגיה בעבודה, במקצועות ובמשרות נוטים להשפיע על עובדים בעלי שכר נמוך או פחות מיומנים יותר מאשר עובדים אחרים. זה מצביע על כך שייתכנו השפעות גלישה שיגרמו להפרעה לאנשים או למקומות מסוימים. בשנים האחרונות, הטכנולוגיה תרמה לסוג של קיטוב תעסוקתי שמעדיף עובדים בעלי השכלה גבוהה, תוך ביטול מקומות עבודה לעובדים בעלי הכנסה בינונית והגברת התחרות על עבודה לא שגרתית ולא כפייתית. קיים ריכוזיות חזקה בשוק שעשויה לפגוע גם בנתח ההכנסות של העסק, בתחרותיות ובפריון.
האתגרים המוסריים והחברתיים של אוטומציה מתקדמת
אחד האתגרים הגדולים ביותר שמציבה הבינה המלאכותית הוא הפוטנציאל להרחבת אי השוויון, לפחות בטווח הקצר, שכן עובדים בעלי הכנסה נמוכה מושפעים באופן לא פרופורציונלי והיתרונות אינם מחולקים באופן נרחב. מדריך זה אוסף סקירות מחקר מתחומים שונים כדי ליידע דיון מדיניות לגבי ההתערבויות הנדרשות כדי להיערך לעתיד עבודה מבוסס בינה מלאכותית ולתמוך בדיון מפורט יותר על השפעת הבינה המלאכותית על עבודה ותעסוקה.
איך להתכונן לעתיד תעסוקתי עם בינה מלאכותית
בעוד שקיימים מספר נתיבים סבירים לעתיד לפיתוח טכנולוגיות בינה מלאכותית, שימוש בראיות זמינות טובות יותר מתחומים אחרים יכול לסייע להבטיח ששינוי מבוסס טכנולוגיה ינוצל כדי לשפר את הפרודוקטיביות, ושייושם מערכות שיבטיחו כי רווחי הפריון יחולקו ברחבי החברה.
מַסְקָנָה:
ככל שמכונות משלימות יותר ויותר את עבודת האדם בכוח העבודה, נצטרך לפתוח חלון קופץ אינטראקטיבי. אוטומציה ובינה מלאכותית משנים עסקים ויתרמו לצמיחה כלכלית באמצעות תרומה לפריון. הם גם יסייעו בהתמודדות עם אתגרים חברתיים בתחומים, החל מבריאות ועד שינויי אקלים.
במקביל, טכנולוגיות אלו ישנו את אופי העבודה ואת מקום העבודה עצמו, שכן מכונות יוכלו לבצע יותר משימות מבני אדם, להשלים את העבודה שבני אדם עושים, ואף לבצע משימות מסוימות שחורגות ממה שבני אדם עושים. כתוצאה מכך, הביקוש למקצועות מסוימים יקטן, הביקוש לאחרים יגדל, או שמקצועות רבים עשויים להשתנות.
בעוד שאנו מאמינים שתהיה מספיק עבודה כדי לטפל במה שהחברה תצטרך לעשות כדי להתמודד עם השינויים וההפרעות העצומים בכוח העבודה, העובדים יצטרכו לרכוש מיומנויות חדשות ולהסתמך על מכונות חזקות יותר ויותר לצידם במקום העבודה. עובדים עשויים להיאלץ לעבור מענפים בירידה לענפים בצמיחה, ובמקרים מסוימים גם למקצועות חדשים.
לכן, הן ההבטחה והן האתגר של אוטומציה ובינה מלאכותית במקום העבודה מציגים סוגיות קריטיות שקובעי מדיניות, חברות ותעשיות יצטרכו לטפל בהן, כולל ההיבטים הבאים:
- האצת ההתקדמות בבינה מלאכותית ואוטומציה יוצרת הזדמנויות לעסקים, לכלכלה ולחברה.
- כיצד ישפיעו בינה מלאכותית ואוטומציה על העבודה?
- מעברים ואתגרים משמעותיים בכוח העבודה.
בהקשר של מחקר וחקירה של אמצעים ומדיניות מתאימים לטיפול ולהתמודדות איתם, עלינו לשאוף להפוך או להאט את התפשטותן של טכנולוגיות, במיוחד טכנולוגיות מתפתחות. חברות וממשלות נהיו חייבים לרתום את היתרונות של אוטומציה ובינה מלאכותית כדי לתרום לשיפור הביצועים והפרודוקטיביות, בנוסף ליתרונות חברתיים.
טכנולוגיות אלו ייצרו עודפים כלכליים שיסייעו לחברות לנהל מעברים בכוח העבודה. יש להתמקד גם בדרכים להבטיח שהמעבר בין כוח העבודה יהיה חלק ככל האפשר. כל זה ככל הנראה ידרוש פתרונות ניתנים להרחבה וישימים במספר תחומים מרכזיים, כולל:
- הבטחת כלכלה חזקה וצמיחת פריון.
- לקדם ולתמוך בדינמיות עסקית.
- פיתוח מערכות חינוך ולמידה עבור כוח עבודה משתנה.
- השקעה בהון אנושי.
- שיפור הדינמיקה של שוק העבודה.
- לעצב מחדש את העסק.
- חשיבה מחדש על הכנסה.
- חשיבה מחדש על תמיכה במעבר ורשתות ביטחון לעובדים שנפגעו.
- השקעה בגורמים המניעים ביקוש לעבודה. ו
- אימוץ בינה מלאכותית ואוטומציה בבטחה.
כפי שהתברר ממחקרים שנסקרו בעבר ועסקו בשינוי טכנולוגי, היקף האפשרות לספק חזונות ותובנות שימושיות הקשורות למסגרת הזמן שבה מופיעים היתרונות והמכשולים של השינויים הנתמכים ונעזרים על ידי טכנולוגיות מתפתחות, המשפיעים על עבודה, מקצועות, מקומות עבודה ומשימותיהם של עובדים, אשר צפויים להיות בעלי השפעות והשפעות מעבר משמעותיות על יחידים, ארגונים, חברות ומדינות, וכל זה מייצג אתגרים המובילים ליצירת מודלים תיאורטיים חזקים המהווים את אתגרי העתיד הדורשים את פתרונם באמצעות פיתוח אסטרטגיות ומדיניות לאומיות.
יחד עם זאת, למרות אי הוודאות הרבות סביב השימושים והיישומים של טכנולוגיות בינה מלאכותית, עתידה של הבינה המלאכותית נראה ברור, ושינויים משמעותיים הנובעים מהשימוש בה הופכים מקובלים יותר ויותר בשל היתרונות הרבים שמניעה הבינה המלאכותית המועילים לעסקים, לחברה ולצמיחה כלכלית עבור אלו שנהנים מאימוצה וקליטתה.
זה יסייע לעצב את הנתיב שמגדיר את האסטרטגיה והמדיניות של טכנולוגיות בינה מלאכותית ולקבוע את ממדי השפעתן הכלכלית ואת רווחת החברה המיישמת אותן. לפיכך, מחקרים שונים הדגימו את היקף ההצעות להתערבויות מדיניות לאומיות לבחינת תחומים המבוססים על השפעת הבינה המלאכותית על עבודה ותעסוקה, כדלקמן:
- להבטיח שלעובדים העתידיים יהיו את הכישורים החינוכיים ברמה הגבוהה שהם יזדקקו להם כאזרחים דיגיטליים.
- התייחסות לחששות בנוגע לשינוי אופי חיי העבודה ביחס לביטחון ולכלכלת החלטורה.
- התייחסות להטיות פוטנציאליות של מערכות אלגוריתמיות של בינה מלאכותית בפעולה.
- מענה לביקוש הפוטנציאלי להכשרה מחדש והסבת מיומנויות של עובדים שפוטרו מעבודות לא מתאימות על ידי פיתוח תוכניות הכשרה ופיתוח מיומנויות חדשות התואמות לטכנולוגיות בינה מלאכותית.
- הצגת צעדים לחלוקת יתרונות הבינה המלאכותית והשוויון בין אזורים וקהילות על ידי תמיכה בצמיחה כלכלית.