רעיונות ליישומים מוצלחים ודרכים להרוויח מהם השקעה באמצעות יצירת אפליקציות אלקטרוניות נחשבת לאחת השיטות החשובות ביותר להשקעה מקוונת כיום, שכן משקיעים גדולים וקטנים מחפשים רעיונות שניתן להפוך לאפליקציות מוצלחות המתאימות להשקעה ולהרוויח מהם. במאמר זה, אנו מציגים מספר רעיונות ליישומים מוצלחים שתוכל ליצור בקלות ולהרוויח מהם.
9 רעיונות נהדרים ליצירת אפליקציה מוצלחת
1. אפליקציית חנות מקוונת
מסחר אלקטרוני ומכירה מקוונת באופן כללי הם תחומים בעלי צמיחה אדירה. כיום, רכישה מחנות מקוונת הפכה לבחירה המועדפת על רוב הצרכנים, במקום קניות ישירות בחנויות.
זה הופך את הרעיון של יצירת חנות מקוונת לאחד מרעיונות האפליקציות המוצלחים והרווחיים ביותר. ישנן מספר עצום של אפליקציות חנויות מקוונות בעולם, רובן מניבות רווחים אדירים וצומחות ללא הרף.
ליצור אפליקציה או אתר? רוב החנויות המקוונות המצליחות כמו אמזון התחילו עם חנות מקוונת שנגישה אליה דרך דפדפני מחשב, אבל האם כדאי לעשות זאת גם?
התשובה היא לא מכמה סיבות, אבל נזכיר רק את החשובות שבהן:
א) קלות שימוש ומהירות
באופן כללי, בעלי חנויות מקוונות שואפים להקל על תהליך הרכישה עבור קהל היעד שלהם. אמנם רכישה דרך דפדפן אינה קשה, אך קלה יותר מרכישה דרך אפליקציה.
תוך שניות, המשתמש יכול לפתוח את אפליקציית החנות ולהוסיף את המוצרים שהוא רוצה לרכוש לסל הקניות שלו. כמו כן, אם תקשר את החנות לאפליקציית תשלום אלקטרונית, המשתמש יוכל לשלם עבור המוצר ולהשלים את כל תהליך הרכישה בזמן הקצר ביותר.
כאשר אתה משווה את השלבים הללו לשלבים שאתה צריך לבצע במחשב, תגלה שהשימוש באפליקציה לרכישה קל ומהיר יותר.
זירוז תהליך הרכישה המקוון חשוב מכיוון שמחקרי התנהגות משתמשים מצביעים על כך שככל שרכישה אורכת זמן רב יותר, כך הסיכוי שהיא לא תושלם גבוה יותר.
ב) זמינות
אפליקציית החנות המקוונת נגישה יותר למשתמשים מאשר חנות הדפדפן. זאת בשל העובדה שהטלפונים הניידים נמצאים רוב הזמן בידי המשתמשים, בניגוד למחשבים, שחלקם עשויים להשתמש בתדירות נמוכה יותר.
ג) מספר מבקרים
נתונים סטטיסטיים של מסחר אלקטרוני מצביעים על כך שיותר מ-70% מהרכישות בחנות המקוונת נעשות על ידי משתמשים ניידים.
מבקרים אלה אחראים גם לחלק הארי של נתונים סטטיסטיים אחרים הקשורים לקניות מקוונות, כגון הוספת מוצרים לעגלת הקניות.
אחוזים אלו כוללים חנויות מסחר אלקטרוני שאינן מציעות אפליקציות לנייד. המשמעות היא שלמרות היעדר אפליקציות סלולריות לחנויות אלו, רוב העסקאות שלהן מתבצעות באמצעות מכשירים ניידים ולא באמצעות דפדפני מחשב.
ד) עלות
כל הסיבות לעיל עשויות לגרום לך להאמין שעדיף ליצור אתר ואפליקציה לחנות המקוונת שלך בו זמנית. זה אפשרי, אבל זה יקר.
אם נשווה את ההחזר לעלות, נגלה שהתשואה מהמבקרים במובייל גדולה יותר מהמקבילה שלו מהדסקטופ.
הפתרון הטוב ביותר הוא ליצור תחילה אפליקציה עבור החנות המקוונת שלך, ולאחר מכן ליצור עבורה אתר לאחר שתפיק באמצעותה רווחים כחלק מתוכניות הצמיחה שלך.
2. אפליקציית כושר
אפליקציות כושר הופכות יותר ויותר פופולריות עכשיו. הרעיון מאחורי אפליקציות אלו הוא לעזור למשתמשים לבצע מגוון תרגילים על ידי הסבר כיצד לבצע אותם ותזכורת להם לבצע אותם בזמנים ספציפיים.
ישנן מספר צורות של יישומי כושר, והחשובים שבהם הם:
א) יישומי מתמטיקה מיוחדים
אפליקציות אלו מתמקדות בהוראת המשתמש תרגילים עבור ספורט ספציפי, כגון יוגה, פילאטיס או פיתוח גוף.
זה נעשה על ידי הצגת תמונות או סרטונים של תרגילים עבור הספורט שהמשתמש רוצה ללמוד או לתרגל.
ב) אפליקציות המציעות סט תרגילים שניתן לעשות בבית.
הרעיון של יישום מסוג זה דומה לסוג הקודם, ההבדל היחיד הוא שיטות ביצוע התרגילים. אפליקציות אלו מנסות להחליף שיטות לביצוע תרגילים הדורשים ציוד כושר בשיטות המתאימות לבית מבחינת היישום, הכלים בהם נעשה שימוש והמקום הפנוי.
אפליקציות אלו מתמחות לרוב בסוגים שונים של תרגילי כושר שקל לעשות בבית.
כמו האפליקציה הקודמת, אפליקציה זו משתמשת בתמונות ובסרטונים כדי להסביר את התרגילים שלה וכיצד לבצע אותם.
ג) מאמן אישי
המטרה של אפליקציה מסוג זה היא לעזור למשתמשים להשיג את יעדי הכושר שלהם כמו ירידה במשקל או הגדלת מסת השריר.
ראשית, המשתמש מוסיף את המידות שלו ופרטים על המטרה שהוא רוצה להשיג, כמו הגדלת מסת שריר באופן כללי או באזור ספציפי.
לאחר מכן, האפליקציה מציגה מספר מסוים של תרגילים המבוססים על המטרה שהציב המשתמש.
לבסוף, תוכלו להרחיב את היקף האפליקציה כך שתכלול גם ספורט וגם בריאות. ניתן להשיג זאת על ידי הוספת תכונות כגון מונה צעדים, מחשבון קלוריות יומי וכלי לחישוב כמות הקלוריות הדרושה להשגת מטרות משתמש שונות, כגון הגעה למשקל ספציפי.
3. יישום תשלומים
הרעיון של יישום תשלום נחשב לאחד מרעיונות היישום המוצלחים החשובים ביותר במגזר השירותים, נתמך על ידי מדינות המחפשות טרנספורמציה דיגיטלית.
אפליקציית התשלומים אמורה לשמש כשער דרכו יכול המשתמש לבצע תשלומים שונים.
עסקאות אלו עשויות לכלול תשלום חשבונות שירות, העברת כסף, מילוי אשראי וכו’. כדי ליצור אפליקציית תשלומים מוצלחת, יש שאלה חשובה שתחילה עליך לגלות את התשובה לה בעצמך. איזו תכונה תציע האפליקציה שלך?
הסיבה לכך היא שכבר יש מספר רב של אפליקציות תשלום, הן מקומיות והן גלובליות, כך שכדי לעודד משתמשים להשתמש באפליקציה שלכם, עליכם לספק להם פיצ’ר חדש בה.
אל תדאגו להמציא פיצ’ר חדשני, כי בתעשיית התשלומים, אפילו פיצ’ר פשוט יכול להיחשב כיתרון תחרותי.
במילים אחרות, היתרון יכול להיות פשוט כמו מתן היכולת לשלם חשבונות שירות חדשים או כל תכונה אחרת שיש לה ביקוש פופולרי וניתן להרוויח ממנה רווחים.
אפליקציית התשלומים עשויה לספק חלק מהשירותים הבאים או את כולם:
א) ניהול חשבון פיננסי: זה נעשה על ידי מתן ממשק לניהול חשבונות ויתרה פיננסית עבור המשתמשים.
ב) תשלום אלקטרוני: היכולת לבצע תשלומים אלקטרוניים באמצעות האפליקציה באמצעות כרטיסי אשראי או שירותים פיננסיים אחרים.
ג) העברה מזומן: היכולת להעביר כסף בין חשבונות משתמשי האפליקציה או לחשבונות בנק שונים או ארנקים אלקטרוניים.
ד) תשלומים וחשבונות חודשיים: יכולת לשלם חשבונות שירות כגון חשבונות גז, חשמל ואינטרנט.
ה) טכנולוגיות תשלום חדשות: תמיכה בטכנולוגיות תשלום מודרניות כגון ארנקי מטבעות דיגיטליים או תשלומי NFC.
4. יישום מעקב וניתוח הוצאות
אפליקציות מעקב וניתוח הוצאות ותשלומים חשובות והקהל שלהן גדל באופן משמעותי כרגע. אפליקציות אלו פועלות כיומן שבו המשתמש מנתח את ההכנסות או ההוצאות החודשיות שלו.
לאחר מכן אפליקציות אלו מנתחות הוצאות והכנסות. באמצעות ניתוח זה, האפליקציה יכולה ליידע את המשתמשים על הפריטים שצורכים את רוב ההכנסה שלהם ולספק להם טיפים שיעזרו להם לנהל טוב יותר את ההוצאות שלהם.
זהו הרעיון הבסיסי של יישומים אלה, אך חלקם מציעים תכונות ומאפיינים נוספים, כגון:
א) סיווג הוצאות: יכולת לסווג הוצאות לקטגוריות שונות כגון מזון, נסיעות, חשבונות וכו’.
ב) קבע את התקציב: קבע תקציב חודשי, שבועי או שנתי לכל קטגוריה או סעיף הוצאות.
ג) בקרת עלויות: הצג סיכום של הכנסות והוצאות והשוואה לתקציב שנקבע.
ד) תזכורת לחשבון: ספק את היכולת להתריע בפני משתמשים על חשבונות שטרם עומדים על הפרק כדי למנוע קנסות או השלכות הנובעות מאי תשלום בזמן.
ה) ניתוח מגמות הוצאות ומתן ייעוץ פיננסי: מתן ניתוח פיננסי וייעוץ המבוסס על דפוסים ומגמות בהוצאות.
5. אפליקציית משלוחים
רעיונות לאפליקציות משלוחים משתנים בהיקפן וביישום. לדוגמה, ניתן ליצור אפליקציה שתספק הזמנות מכולת לחנויות. הביקוש לאפליקציות הממלאות תפקיד זה גבוה, במיוחד במדינות המפרץ, למרות נוכחותן של מספר אפליקציות שכבר מספקות שירות זה.
הסיבה לכך היא ששוק המשלוחים התחרותי מאפשר מספר רב של אפליקציות המציעות את אותו שירות.
כדי להצטיין, אתה יכול להתמחות באספקת הזמנות ספציפיות בערים שאינן מכוסות באפליקציות אחרות, לספק את השירות במחיר נמוך יותר או להוסיף שירותים חדשים.
הרעיון השני הוא לרכוש מוצרי מכולת ופריטים בתפזורת ולספק אותם ללקוחות. זה יאפשר לכם להציע הנחות מיוחדות על המוצרים שאתם מוכרים ומשלוחים ללקוחות. הרעיון הזה מצליח מאוד במדינות כמו ערב הסעודית ואיחוד האמירויות.
הרעיון השלישי סובב סביב משלוח הזמנות בחנות מקוונת ללקוחות שלהם. הרעיון הזה הוא שילוב של משלוח ומשלוח. באמצעות אפליקציה זו, בעלי חנויות פיזיות ומקוונות כאחד יכולים לסמוך על האפליקציה שלך כדי לשלוח או לספק את המוצרים שלהם ללקוחות שלהם.
6 . אפליקציה לעזרה לתיירים
מגזר התיירות מהווה כר פורה לפיתוח רעיונות מוצלחים לאפליקציות. הפופולרית שבהן היא אפליקציה המסייעת לתיירים לחוות חוויה מהנה בעת ביקור במדינות שונות.
הגבלת פעילות האפליקציה להיות מקומית תהיה רווחית, במיוחד במדינות בהן מבקרים מספר רב של תיירים. עם זאת, מגבלה זו תגביל את הרווחים שניתן להשיג באמצעות אפליקציה זו.
אתה יכול להרחיב את טווח ההגעה של האפליקציה הזו כדי להפוך לאפליקציה המועדפת על תיירים ברחבי העולם. ניתן להשיג זאת על ידי כך שהאפליקציה תציע מקומות לתיירים לבקר בהם ותדריך אותם למתקנים ציבוריים, מלונות ותחבורה זולה.
יישום סיוע לתיירים עשוי לכלול גם את התכונות והמאפיינים הבאים:
א) מידע על יעדי תיירות
האפליקציה יכולה לספק מאמרים ומידע מקיפים על יעדי תיירות שונים. הוא יכול גם לספק תמונות, סרטונים, מידע תרבותי והיסטורי על מקומות ויעדים תיירותיים, כמו גם פעילויות וחוויות מקומיות כגון סיורים ואירועי תרבות.
לבסוף, האפליקציה יכולה להציג ביקורות ודעות של משתמשים על מקומות, שירותים וחוויות שחוו.
ב) תכנון טיול והזמנת מלון
האפליקציה יכולה לספק כלים לתכנון טיול, כולל מסלולי טיול, מקומות שחובה לראות ופעילויות מוצעות לתיירים בכל מיקום בו הם מבקרים.
האפליקציה יכולה גם לספק הזמנה ישירה של מלונות, טיסות והשכרת רכב ביעדי תיירות שונים.
ג) הדרכת תיירים למסעדות הטובות ביותר
האפליקציה יכולה להכיל רשימה של המסעדות ובתי הקפה הטובים ביותר ביעדי תיירות, יחד עם ביקורות ודירוגי משתמשים.
ד) כלים שימושיים לתיירים
האפליקציה יכולה לספק מספר כלים לעזור לתיירים בדרכים שונות. זה עשוי לכלול מפות אינטראקטיביות שיעזרו להדריך תיירים ולהציג אתרי תיירות חשובים ואת המרחקים ביניהם.
כלים אלה עשויים לכלול גם אינדקס של מספרי רשויות ממשלתיות שאולי תיירים יצטרכו לפנות אליהם במקרה חירום. זה עשוי לכלול מספרי חירום מקומיים, בתי חולים, תחנות משטרה ושגרירויות.
לבסוף, האפליקציה יכולה לספק כלים לעזור לתקשר עם המקומיים על ידי מתן מילונים וכלי תרגום מיידי.
7. אפליקציית חיפוש עבודה
תפקידה של הבקשה לחיפוש עבודה הוא לשמש כמגשר בין בעלי עסקים מחד למחפשי עבודה מאידך. באמצעות מגשר זה, שני הצדדים יכולים לתקשר זה עם זה בצורה יעילה המשיגה את המטרות של שניהם.
באופן כללי, רעיונות מוצלחים לאפליקציית חיפוש עבודה יכולים להציע חלק מהיתרונות והמאפיינים הבאים או את כולם:
א) פרופילים מקיפים
יישום חיפוש עבודה צריך לספק את היכולת ליצור פרופילים מקיפים המציגים את כישוריהם של מחפשי העבודה ואת הניסיון הקודם.
זה צריך להיות זמין גם לחברות כדי שהן יוכלו ליצור פרופילים משלהן המכילים את כל המידע הבסיסי והמשרות הזמינות שלהן.
ב) פרסום משרות פנויות ואפשרות סיווגן
האפליקציה צריכה לספק את היכולת לפרסם משרות פנויות שחברות זקוקות להן, עם פרטים מקיפים עליהן. זה עשוי לכלול מידע כגון שם המשרה והכישורים הנדרשים.
תכונה זו צריכה להיות מלווה גם ביכולת לסנן משרות לפי הכישורים או תחומי העבודה שהם דורשים.
ג) אינטראקציה ותקשורת
האפליקציה יכולה לספק תקשורת בין חברות למועמדים לעבודה. זה עשוי לכלול הודעות מיידיות, היכולת להגיב על פוסטים או חשבונות של החברה, ותקשורת ישירה עם הנהלת החברה.
ד) מתן משאבים חינוכיים
האפליקציה יכולה לספק משאבים חינוכיים וטיפים למחפשי עבודה כדי לשפר את סיכויי העבודה שלהם.
8. רעיון לאפליקציה לארגון וניהול משימות
הרעיון של אפליקציה זו הוא שהמשתמש מוסיף את המשימות הנדרשות ממנו ומשתמש בתכונות האפליקציה כדי לארגן ולתזמן אותן.
יישום ניהול משימות וארגון יכול להיות שימושי מאוד עבור אנשים פרטיים ועסקים כאחד. יישום זה יכול לספק תכונות רבות, כגון:
א) יצירת משימות והגדרת פרטיהן: על האפליקציה לספק יכולת להוסיף משימות חדשות, להגדיר כותרת לכל משימה ולהוסיף לה תיאור מפורט. זה עשוי לכלול הוספת שעת ההתחלה של משימה זו, עדיפות היישום שלה בהשוואה למשימות אחרות, ופרטי היישום שלה.
ב) תזמון משימות: האפליקציה צריכה לספק את היכולת לקבוע תאריכים ושעות למשימות ולארגן אותן מדי יום, שבועי, או לפי העדפות המשתמש.
ג) התראות: האפליקציה יכולה לספק תכונה להתריע למשתמש ולהזכיר לו משימות כדי לוודא שהוא לא ישכח אותן. תכונה זו יכולה גם לספק את היכולת להתאים אישית את זמני התזכורת על סמך החשיבות של כל משימה למשתמש.
ד) סיווג וסיווג משימות: האפליקציה יכולה לספק את התכונה של חלוקת משימות לקטגוריות או סיווגים שונים. לדוגמה, ניתן לחלק משימות למשימות אישיות, לימודיות או הקשורות לעבודה, עם יכולת להקצות צבעים שונים כדי להבחין בקטגוריה אליה שייכת כל משימה.
9. משחקים אלקטרוניים
משחקי וידאו נחשבים לאחד היישומים הרווחיים ביותר בתקופה האחרונה. זה נובע מכמה סיבות, כמו העובדה שרוב המשחקים הללו מסתמכים על יותר משיטה אחת ליצירת רווחים, כשהמפורסמת שבהן היא עסקאות רכישה פשוטות, או עסקאות מיקרו.
עסקאות אלו הן רכישות של מטבע וירטואלי שניתן להשתמש בהם בתוך משחקים בתמורה לכסף אמיתי.
הרווחים מעסקאות אלו גבוהים בהרבה מהרווחים משיטות מונטיזציה רגילות שעליהן אפליקציות מסתמכות, כמו מונטיזציה באמצעות פרסומות או מנויים פופולריים.
בניגוד לרעיונות אפליקציות אחרים, רעיונות אפליקציות מוצלחים למשחק אינם צריכים להיות חדשניים; הם רק צריכים להיות משעשעים. אפשר לקחת רעיונות למשחקים קיימים, כמו משחקי ריצה והתאמת צורה, ולעצב אותם מחדש בצורה אטרקטיבית וחדשנית.
מהם השלבים הנדרשים ליצירת אפליקציה אלקטרונית מוצלחת?
א) הגדר את קהל היעד שלך: קהל היעד שלך הוא הבסיס להצלחת האפליקציה שלך ומקור ההכנסה העיקרי שלה, לכן עליך להגדיר ולהבין את הפרטים של קהל היעד שלך כדי להיות מסוגל לקבוע את הפרטים של עיצוב האפליקציה שלך.
ב) קבעו את מטרת האפליקציה שלכם: לחלק מהאפליקציות יש מטרות ברורות, כמו אפליקציה של חנות אלקטרונית, אבל מה לגבי יישומי שירות?
לדוגמה, עליך להגדיר מהי המטרה של אפליקציית המשלוחים שלך. האם זה לספק במהירות? או לספק מספר רב של מוצרים? או שניהם? או לספק הנחות מיוחדות על ידי התקשרות עם חנויות גדולות?
הגדרת מטרת האפליקציה שלך תקבע את יעדי השיווק שלך ואת השיטות שבהן תשתמש כדי לתקשר עם קהל היעד שלך.
ג) קבע את מערכת ההפעלה: מערכת ההפעלה שעליה תרוץ האפליקציה שלך מטילה מספר אלמנטים שיש לקחת בחשבון, בין אם זה אנדרואיד או iOS.
אלמנטים אלה מתחילים משפת התכנות שמפתחי האפליקציה שלך ישתמשו בהם ומתרחבים לשיטות וטכניקות של שיווק האפליקציה.
ד) שיווק: שיווק האפליקציה שלך הוא צעד חיוני שבו תלויה הצלחתה והגעה לקהל היעד שלה.
סקור את השלבים הקודמים כדי ללמוד כיצד למנף טכניקות שיווק דיגיטלי כדי לשווק את האפליקציה שלך בצורה אטרקטיבית לקהל היעד שלה.
שיטות להרוויח כסף מיישומים
ראשית, ישירות: רווח ישיר מאפליקציות הוא רווח דרך הפונקציה של האפליקציה עצמה, וכמובן שזה משתנה מאפליקציה אחת לאחרת.
כך למשל, הרווח מאפליקציית חנות מקוונת מגיע משולי הרווח של המוצרים הנמכרים דרכה.
הרווח מיישום תשלום נוצר לרוב באמצעות עמלות המוטלות על תשלומים המבוצעים באמצעותה.
לבסוף, רווח ישיר נוצר גם על ידי גביית דמי מנוי עבור אפליקציות שירות כגון אפליקציות לעריכת תמונות.
שנית, בעקיפין: השיטה העקיפה למונטיזציה של אפליקציות היא באמצעות פרסומות, קישורי שותפים וכדומה. שיטה זו מתאימה יותר לאפליקציות שירות מאשר לאפליקציות למכירת מוצרים.
הסיבה לכך היא שמשתמשים מוטרדים מהנוכחות של מודעות אלו. עם זאת, אם האפליקציה חינמית ושימושית למשתמש, המשתמש עשוי לקבל את הרעיון של מודעות מסוימות בה.
שלישית, הגישה המעורבת: הגישה המעורבת למונטיזציה של יישומים לובשת צורות ושיטות רבות. לדוגמה, חלק מהאפליקציות המוצלחות מציעות גרסאות חינמיות וגם גרסאות בתשלום של האפליקציות שלהן. יישומים אלה מציעים גם כמה מהתכונות שלהם בגרסאות החינמיות שלהם עם הופעת מודעות.
כדי להיפטר מפרסומות אלו, האפליקציה מציעה למשתמש לשלם שכר שנתי, חודשי או אפילו חד פעמי.
באופן זה, אפליקציות אלו מרוויחות ממינויים או מגביית עמלה עבור השירות שלהן, בנוסף לרווחים מהפרסומות שהן מוסיפות לגרסה החינמית שלהן.
באופן כללי, גישת המונטיזציה המעורבת עבור יישומים מסתמכת על יותר משיטה אחת ליצירת רווחים, כאשר אחת מהן היא לרוב פרסום.
מַסְקָנָה
במאמר זה, ניסינו לאסוף מספר רעיונות שניתן להפוך ליישומים מוצלחים. באופן כללי, שוק האפליקציות רעב לרעיונות אפליקציות חדשים, או אפילו לשינוי אפליקציות קיימות והוספת תכונות או מאפיינים חדשים. זה המקרה בכל קטגוריות האפליקציות.
יש לכם רעיונות לאפליקציות מצליחות שיכולות לייצר רווחים? שתף את הרעיונות והפרטים האלה בתגובות.