כיצד לאמת את תקינות הקישורים ולבחון חשודים לפני לחיצה עליהם

כיצד לאמת את תקינות הקישורים ולבחון חשודים לפני לחיצה עליהם לעתים קרובות אנו מקבלים הודעות מוזרות באמצעות אימייל או יישומי צ’אט המכילים קישורים ומעודדים אותנו ללחוץ עליהם. הטעות הגדולה ביותר היא ללחוץ על הקישור הזה לפני שאתה בודק אותו. ייתכן שהקישור נועד להוריד תוכנה זדונית כדי לרגל אחריך, לסחוט אותך או לגשת למידע האישי שלך.

אז הצעד הראשון שאתה צריך לעשות לפני שאתה לוחץ על כל קישור חשוד הוא לבדוק את תקינותו. נסביר כיצד לעשות זאת, החל משיטות פשוטות, ולאחר מכן נעבור להזכיר את האתרים שעוזרים לכם לבדוק קישורים ולהבטיח את תקינותם.

בדוק את הקישור בעצמך

אם נתקלתם בקישור בדפדפן שלכם, יש דרך פשוטה לבדוק האם הוא אמיתי או שמאחוריו מסתתר קישור זדוני. בעת שימוש בדפדפן מחשב, העבר את העכבר מעל הקישור (מבלי ללחוץ עליו), והקישור יופיע בפינה התחתונה של הדפדפן. בעת שימוש בטלפון נייד, ניתן ללחוץ לחיצה ארוכה על הקישור והוא יופיע בחלון חדש.

המטרה של שלב זה היא לאמת את האתר שאליו הקישור מפנה אותך לפני שתלחץ עליו. לדוגמה, עיין בשני הקישורים הבאים ובחן אותם באופן הקודם הבלוג הזה, אבל בקישור השני יש “טקסט עוגן” שונה מהאתר שאליו הוא מכוון. באופן כללי, אם טקסט הקישור והאתר אליו מפנה קישור זה אינם תואמים, קיימת אפשרות שהקישור הזה חשוד.

כשמשתמשים בשיטה הזו אפשר להבחין לפעמים בשמות אתרים מוזרים, ואז ישנה גם אפשרות גדולה יותר שהקישור חשוד הבעיה היא כשהקישור מקוצר . קישור מקוצר הוא דרך לקצר את אורך הקישור ולהסתיר את היעד האמיתי שלו. לדוגמה, קישור חשוד ארוך יכול להתקצר לכמה מילים.

חלק מהנוכלים משתמשים בשיטה זו כדי להסתיר קישורים חשודים. אבל זה בכלל לא אומר שכל קישור מקוצר חשוד, להיפך, רובם תקינים. אבל קישורים מקוצרים הופכים שיטה זו של אימות קישור ללא יעילה.

בדוק את הקישור באמצעות אתרים מאומתים

אם אינך בטוח אם קישור תקף, בין אם מדובר בקישור מקוצר ובין אם אינך מזהה את האתר שאליו הוא מפנה, ישנם מספר אתרים שתוכל להשתמש בהם כדי לבדוק אותו מבלי ללחוץ על הקישור. אבל אם הקישור קצר, עליך לפרק את קיצור הדרך הזה כדי לקבל את הקישור המקורי.

ביטול קיצור של קישורים לזיהוי האתרים שאליהם הם מופנים

אתרים שעושים זאת כוללים  את CheckShortURL.com  ו- Unshorten.it . כל שעליכם לעשות הוא להדביק את הקישור הקצר והאתר ייתן לכם את הקישור המקורי גם אתרים אלו מספקים שירות נוסף, שהוא אימות תקינות הקישור. אבל זה לא תמיד נכון, ויש אתרים טובים יותר שנדבר עליהם בשלב הבא.

בדוק קישור באמצעות האתרים המיועדים לכך

המפורסם מבין האתרים הללו הוא  דוח השקיפות של גוגל , אך למעשה הוא לא הטוב ביותר. מכיוון שלעתים קרובות הוא סורק דפים ספציפיים ולא אתרים שלמים.

כחלופה, אתה יכול להשתמש  באתר URLVoid לאחר שתציב את הקישור, האתר ייתן לך דוחות עבור יותר מ-38 כלי סריקת וירוסים ואתרים חשודים שסרקו קישור זה. אתה יכול לראות, למשל, שהאתר שלנו עבר את כל המבחנים הללו בהצלחה.

אם אינכם חוששים מוירוסים, אלא חוששים מאתרים שגונבים את הנתונים האישיים שלכם, תוכלו להשתמש באתר הבא  PhishTank  , הכולל רשימה של כל האתרים הללו. היכן תוכלו לחפש את האתר הרצוי, ואם תרצו, תוכלו להציע להוסיף אותו לרשימת האתרים החשודים.

ישנם אתרים רבים אחרים שעושים עבודה דומה, אך אלו הם הקלים ביותר לשימוש. באופן כללי, אם אינך מכיר את מי ששלח לך את הקישור הזה, עדיף לא לפתוח אותו ולמחוק את ההודעה לחלוטין גם אם אתה מכיר את השולח, עדיף לבדוק את הקישורים בשיטות הקודמות. כולן שיטות קלות, פשוטות ומהירות האם אתה עוקב אחר שיטה אחרת לבדיקת קישורים? שתפו אותנו בתגובות.

מקור:  HowToGeek

סיכום

בעידן הדיגיטלי שלנו, הקפדה על בטיחות ובדיקה של קישורים חיונית להגנה על הפרטיות שלנו ועל המכשירים שלנו. כלי אימות יכולים לעזור לנו לזהות קישורים חשודים ולחסום גישה לאתרים זדוניים. בנוסף, כדאי להיזהר ולשים לב לקישורים לא ידועים או לקישורים המגיעים דרך מיילים ואתרים לא מהימנים. על ידי שימוש בשיטות עבודה טובות ויישום הכלים הנכונים, נוכל לגלוש באינטרנט בביטחון ובבטחה.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *