מסחר אלקטרוני: מבט מקיף על סוגים, יתרונות והתפתחויות אחרונות

מסחר אלקטרוני: מבט מקיף על סוגים, יתרונות והתפתחויות אחרונות אנחנו כמעט מאמינים שהיקף הקנייה והמכירה דרך האינטרנט כמעט מטה את הכף על חשבון המסחר המסורתי, והמספרים עדיין גדלים מיום ליום, ומה שמאשר זאת הוא שהמסחר האלקטרוני פרץ את המחסום של 5.9 טריליון דולר אמריקאי בסוף 2023; מדובר במספר עצום בהשוואה לשנים קודמות, והמספר עדיין צפוי להכפיל עוד יותר.

הסוד מאחורי ההתקדמות והפיתוח הזה הוא פתיחת הדלתות עבור אנשים רגילים להיכנס לעולם המסחר וליצור פרויקטים משלהם באינטרנט. זה כבר לא מוגבל לסוחרים גדולים בלבד. במקום זאת, אתה, כאדם רגיל, יכול להתחיל לעבוד במסחר אלקטרוני ברגע שיש לך רעיון שניתן ליישם ישירות בקנייה ומכירה, לכן, אנו נעמוד יחד בשורות הקרובות שלנו על המידע החשוב ביותר על מסחר אלקטרוני עם זאת, החלק החשוב ביותר הוא שלא תעזוב את המאמר הזה אלא עם ידע באיך להתחיל מסחר אלקטרוני ולהכיר את הפלטפורמה החשובה ביותר.

קונספט מסחר אלקטרוני

המונח סחר הוא בהחלט פופולרי ומבוקש ואינו זקוק להסבר; עם זאת, ברצוני לומר בקצרה כי מדובר בהחלפה של סחורות, מוצרים ושירותים בין מוכר לקונה, אך הדבר השונה כאן הוא האופן בו מתבצעת ההחלפה בפועל; מסחר אלקטרוני מסתמך כולו על האינטרנט, תוך שימוש בפלטפורמות דיגיטליות וטכנולוגיה ליצירת ערוץ תקשורת בין הצדדים לתהליך, הצגת המוצר והשלמת תהליך הקנייה והמכירה מא’ ועד ת’.

במילים אחרות, למשל, אתה הולך לקנות ספר אלקטרוני ומתחיל לחפש ספריות דיגיטליות המספקות לך את השירות, אתה משלים את הליכי ההזמנה ומשלמים את הסכום הדרוש ישירות, או למשל משלמים עם המסירה אם אפשרות זו זמינה, ומחכה שהספר יגיע לכתובת שלך שמילאת את השדות במהלך ההזמנה.

בהקשר אחר; ייתכן שאתה המוכר שמציע שירות שהלקוחות באמת צריכים; כולל מכירת אביזרים בעבודת יד והצגתם בכל פלטפורמה דיגיטלית או בחשבון המדיה החברתית שלך, למשל, ומשיכת לקוחות ולקוחות. תהליך המכירה מתבצע בדרך כלל באמצעות הודעות, ובסופו של דבר המוצר מועבר ללקוח במקום שהוא מציין. אפשר גם למכור בעמלה או למכור דרך פלטפורמות גדולות כמו למשל החברות של אמזון שמספקות את השירות המקוון. תהליך בהצלחה.

סוגי מסחר אלקטרוני

המסע בסופו של דבר התבסס על 6 סוגים של מסחר אלקטרוני לאחר שנים רבות כארבעה סוגים בלבד, שהם כדלקמן:

1. עסק לצרכן (B2C)

אחד הדגמים הנפוצים ביותר בין דגמי וסוגי המסחר האלקטרוני, מקובל שכל חברה יצרנית או יצרנית מציגה את המוצרים והשירותים שלהם בכל דרך דרך האינטרנט כדי להגיע בסופו של דבר למשתמש הקצה שמחפש אותם, וניתן להתייחס לסוג זה כאל מכירות ישירות לצרכן, כמו אפל, למשל, הצגת ה-iPhone Pro Max 15 בחנות שלה וצרכנים הממהרים להוסיף אותו לעגלת הקניות; לאחר מכן שלם בשיטה הנבחרת, ובכך המכירה היא ישירות בין אפל ללקוחות המעוניינים במוצרים שלה.

אבל ישנם אתרים הקשורים לחברות גדולות הפועלות כמתווכים בין הצרכן לחברה המייצרת כדי להציג את המוצרים שלהם; הוא ממלא תפקיד חשוב במכירת מוצרים מחברות אחרות, כולל עליבאבא, אמזון ועוד רבות אחרות.

ישנם מספר מודלים שניתן לסמוך עליהם כדי לייצר הכנסות במסחר אלקטרוני B2C:

  • דרופשיפינג היא בניית חנות מקוונת משלך להצגת מוצרים של חברה אחרת בתמורה לעמלה, בידיעה שתקבל את המוצרים והסחורה בעלות נמוכה יותר ממה שהם נמכרים בחו”ל, בידיעה שהספק או חברת האם שולחים את הסחורה ישירות ללקוח.
  • שיפוץ מוצרים: שיטה זמינה נוספת היא שיפוץ פריטים משומשים, כמו טלפונים משומשים, שחלק מהאנשים נוטים לשפץ ולמכור אותם במחירים שמתאימים לכולם.

2. עסק לעסק (B2B)

זה עשוי להיקרא גם עסק לעסק; כך שהקנייה, המכירה וההחלפה מתבצעת בין החברות המייצרות עצמן דוגמה לכך היא כאשר חברה אלקטרונית מבקשת להשיג שירות שהיא זקוקה לו בפועל כדי להשלים את נוכחותה באינטרנט, כמו למשל, אחסון שרתים וכדומה.

בסעיף זה חברות המספקות וציוד שירותים עבור חברות אחרות זה דבר מצוין בעולם המסחר. תשימו לב שישנה לשונית לשירותים עסקיים ובלשונית לשירותים בודדים, כך שהפרטים שונים בטיפול בכל אחד מהם לפי יכולתו.

למשל, אפליקציית שיתוף הפעולה או הכלי של פרויקטים Trello היא חברת מסחר אלקטרוני המציעה את שירותיה לחברות אחרות על ידי ארגון וסידור הפרויקטים שלהן, וכן ליצרני חלקי רכב שמתעסקים ישירות עם מפעלי רכב כדי לספק להם מוצרים מקוריים, אך לא סוגרים את הדלת גם ללקוחות בודדים.

מסחר אלקטרוני B2B מביא בדרך כלל למכירות גבוהות יותר, עסקאות בעלות ערך רב יותר והגברת האמון בשני הצדדים כאשר הציבור יודע שהם עובדים יחד.

3. עסקים לממשל (B2G)

באשר למודל השלישי מבין סוגי המסחר האלקטרוני, הוא מבוסס ישירות בין חברות לממשלה. יש צורך דחוף בשיתוף פעולה בין הממשלה לחברות פרטיות כדי לכסות צרכים מסוימים, כמו שיתוף הפעולה הגדול בין ממשלות, סוכנויות וארגונים פדרליים עם בואינג, יצרנית הנשק, מטוסי הקרב ומערכות ההגנה מפני טילים שונות, שנועד לספק אותם רק לטובת משרד ההגנה האמריקאי ולא אף אחד אחר.

מצד שני, מינהל השירות הכללי (GSA) הוא יד ימינו של ממשלת ארה”ב בקביעת התקנות שהאחרון רוכש ומה הן צריכות להיות.

חלקם עשויים לחשוב שסוג זה של מסחר אלקטרוני אינו פופולרי יחסית; עם זאת, הוא השיג ביקוש גדול בשנים 2020-2021; במיוחד לאחר שהסטטיסטיקה גילתה שהיקף ההוצאות של הממשלה הפדרלית על סחר מסוג זה הגיע בין 18.2 מיליארד ל-42.6 מיליארד דולר אמריקאי.

למעשה, סוג זה של מסחר אלקטרוני נוקט בגישה מיוחדת ויש לו חסרונות רבים; בראשם נחיצות החברות הרלוונטיות למהר להגיש הצעות ושירותים ולהעלותם על שולחן הדיונים בפני הממשלה הרלוונטית, ולהשאיר את חופש ההחלטה ואישור ההצעה לממשלה לאחר לימודה לעומקה.

4. צרכן לצרכן (C2C)

מודל נפוץ מאוד הוא מודל המסחר האלקטרוני מצרכן לצרכן, אחת הדוגמאות הנפוצות ביותר שאני יכול להמחיש היא פלטפורמת eBay אשר פותחת לצרכנים את האופק להציג את המוצרים או השירותים שלהם בפלטפורמה הדיגיטלית לצרכן אחר שיבוא לקנות אותם; כך שפלטפורמת eBay היא רק מתווך ביניהם.

כלומר יש שני צרכנים או יותר בתהליך וביניהם ספק שמארגן את התהליך דוגמה מובהקת נוספת היא כאשר אתה מציג את המכונית או המחשב הנייד שלך בשוק הפתוח כדי שצרכן אחר יבוא לקנות אותו, אז הסוג הזה הוא C2C, ופלטפורמות רבות מייצגות את הסוג הזה, כמו מכירה בחנות פייסבוק או אמזון או אחרות.

למעשה, קיום פלטפורמה דיגיטלית המסדירה עבודה זו עשויה להיות אמצעי יחסית לשיפור אמצעי התשלום, שמירה על זכויות ושיפור האיכות; זאת במקרה שאמצעי התשלום נבחר ישירות ולא עם הקבלה.

5. צרכן לעסק (C2B)

סוג זה של מסחר אלקטרוני שונה יחסית; כאשר המוכר הוא הצרכן עצמו ומציע את שירותיו ומוצריו לחברות, דוגמה פופולרית כיום היא אם אתה צלם מקצועי ויש לך עדשה מדהימה, אתה יכול למכור תמונות בלעדיות לחברות לשימוש בפרסומות ובקמפיינים פרסומיים שמושקים באתרי מדיה חברתית, בידיעה שהחברה צפויה למכור שוב את התמונות הללו לצרכנים אחרים.

6. צרכן לממשלה (C2G)

בסוג השישי של מסחר אלקטרוני, העסקה והשלמת ההחלפה מתבצעת ישירות בין הצרכן לממשלתו, וכמובן שהדבר מקבל אופי מיוחד שנמשך על ידי הממשלה כדי לאשר את ההצעות שהציג הצרכן באופן כללי.

דוגמה לכך היא סוכנות ממשלתית בוחרת קבוצה של כותבי תוכן לעבוד עבורה כפרילנסרים בתמורה לסכום מוסכם כתיבת תוכן נחשבת כיום לאחד התכנים החשובים ביותר של אתרי אינטרנט, בין אם לממשלות או למגזר הפרטי.

כמו כן, סוכנות ממשלתית הרוכשת לוגו ומאמצת אותו ליוזמה או כנס בשיתוף קבוצת עילית של מעצבי תדמית ולוגו נחשבת לשיתוף פעולה וסחר מהצרכן לממשלה.

היתרונות של מסחר אלקטרוני

לשכת מפקד האוכלוסין האמריקאית חשפה כי ברבעון הראשון של 2023 נרשמה עלייה משמעותית במכירות המסחר האלקטרוני, ושברה את מחסום ה-253.1 מיליארד דולר, וזה נובע בעיקר מהיתרונות של סוג זה של מסחר:

1. טווח שיווק גלובלי

זה נהדר לדעת שההתעסקות בעולם המסחר האלקטרוני מבטלת לחלוטין את הגבולות הגיאוגרפיים, וסוללת את הדרך עבורך לאפשר לך לספק את המוצרים והשירותים שלך לכל מי בעולם שממש מעוניין בהם.

אם תספקו שירות משלוחים לכל מקום, זהו חלון פרנסה בשפע עבורכם, ותזכו לתהילה רחבה כדי לזכות באמון יוקרתי. מכאן, אחוז הצבעה עצום מלקוחות ועלייה בהיקף המכירות.

אפשר גם ליצור קמפיין פרסומי כדי להגיע לקהל במקומות שתציינו (היקף גיאוגרפי) ולא תחכו במקרה שמישהו ייכנס לחנות המסורתית שלכם, יסתובב בה ואז יצא לשווא.

2. עלויות תפעול נמוכות יותר

למעשה, ההבדל הוא קיצוני מבחינת עלויות החומר במסחר המסורתי והמסחר האלקטרוני, לא משנה כמה אתה משלם כדי ליצור ולתחזק חנות או אתר אינטרנט, זה עדיין יהיה זול יותר ופחות יקר בהשוואה לחנות פיזית.

ההבדל ביניהם מוחשי וברור, גם אם הייתם צריכים להשיק גם קמפיין פרסומי, זה לא יהיה יקר כמו פתיחת פרויקט מסורתי, אבל התמורה תהיה טובה יותר ממה ששילמתם על ידי משיכת ביקורים נוספים.

3. נוחות וגמישות

אחד היתרונות של מסחר אלקטרוני הוא שתישאר בנוחות פיזית מוחלטת; לא תצטרכו לפתוח את דלתות החנות שלכם מהבוקר ועד חצות בישיבה שם, אלא אתם נדרשים רק להציג את המוצרים והשירותים בחנות; הצרכן נשאר חופשי לגשת ולרכוש בכל עת שירצה.

אחד המאפיינים של המסחר האלקטרוני הוא זמינותו 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, מה שמקנה לך גמישות וגם לצרכן, שכן האחרון אינו מחויב להקפיד על שעות מסוימות לרכישה; הוא עשוי לחשוב לקנות עם עלות השחר; הוא יכול לעשות זאת בקלות ובגמישות.

4. ניהול קל יותר

בחלק זה תגלו שתהליך ניהול הרכישות והמכירות קל מאוד, שכן הכלים הזמינים מאפשרים לגשת לנתוני לקוחות ולמקד לקטגוריה שבאמת מעוניינת במה שיש לכם; זה חוסך לך הרבה מאמץ וזמן, והופעתם של כלי בינה מלאכותית הקלה על ההבנה והכרת השוק ועל היכולת להסתמך על אסטרטגיות שמתאימות לך להשגת הכנסות גדולות יותר.

אתה גם יכול להרחיב ולשפר את העסק שלך ללא צורך לעבור או לחפש מיקום חדש, אבל בחנות המקוונת שלך עצמה אתה יכול לעשות את התהליך בקלות.

חסרונות של מסחר אלקטרוני

למרות היתרונות והערך המרשים של מסחר אלקטרוני, עדיין ישנם חסרונות שהפיתוחים לא התגברו עליהם, והחשובים שבהם:

1. קושי בבדיקה בפועל

לא פעם נפלנו קורבן לקניות באינטרנט, או שמנו לב לתלונות בדפי פייסבוק על כך, או שהתמונה באתר שונה בתכלית מהמציאות, או שהאיכות והחומר של המוצר גרועים, או שהגדלים שונים, למשל, וכן הלאה.

מה שהופך את זה למאוד מתסכל עבור הלקוח ולכן אנו שמים לב שיש פלח רחב של לקוחות שסובלים מקושי בקבלת החלטה על קנייה אונליין מחשש להפסדים.

2. אתגרים טכניים

אחת הבעיות שמטרידות את המסחר האלקטרוני היא נוכחותם של כמה אתגרים שמפריעים לרצון של אנשים מסוימים לתרגל אותו, כגון התקפות סייבר, כשל באתר פתאומי או השבתה זמנית מכל סיבה שאינה בשליטתך. כל זה משפיע על תהליך הקנייה והמכירה.

3. חששות אבטחת מידע

ייתכנו חששות אמיתיים לגבי האקרים שרודפים אחרי לקוחות וצרכנים, או עוקבים אחריך באופן אישי; אם האתר נפרץ, זה אסון בפני עצמו. מה שאומר לאבד את הזכויות הכספיות שלך ולמקד ללקוחות בכל צער.

במיוחד אם האתר מאחסן נתוני רכישת לקוחות ופרטי כרטיס תשלום בתואנה לחזור מאוחר יותר מהר יותר, אבל אם האקרים פורצים לאתר שלכם, הנתונים נגנבים לחלוטין והלקוחות נמצאים בסכנה, ובכך מאבדים את המוניטין של האתר.

איך להתחיל מסחר אלקטרוני

אם אתם שואפים לעסוק בעולם המסחר האלקטרוני; כמובן שאתה יכול, אבל אתה צריך לקחת בחשבון את הנקודות הבאות:

1. זהה ובחר את המוצר והשירות המתאימים

אתה לא יכול לצוף ללא מטרה בעולם המסחר האלקטרוני כלל וכלל הקפד לבחור את המוצר הטוב ביותר שאתה רואה כמתאים ונסו להיות חזק ולהגיע לרמת ביקוש גבוהה, תוך שימת לב לסוגיית הערכת הרעיון הכללי של הפרויקט המסחרי ומידת ההצלחה של הפרויקטים המתחרים בך, שכן זה חשוב ביותר כדי שתדע את הצעד החשוב שעליך לעשות מאוחר יותר.

אתה גם צריך להחליט כיצד תקנה את המוצרים שלך ולא לקבל החלטה סופית לפני שקלול היתרונות והחסרונות, בנוסף אתה צריך מודל גמיש לעבוד עליו.

2. למד את השוק התחרותי ולבנות תוכנית עסקית.

לימוד השוק התחרותי הוא חשוב מאוד, שכן הוא מקל עליך לזהות נקודות חוזק וחולשה ולהתמודד איתם בצורה הולמת. ייתכן שתבחין בסוחר מתחרה עם עסק חזק מאוד שעוקב אחר תוכנית שיווקית ייחודית, שנותנת לך את התמריץ להשתמש בה ולפתח אותה גם כן, ומצד שני לזהות את החולשות של חלק מהסוחרים ולהימנע מהן בעסק שלך.

ואז מגיע רגע בניית התוכנית בפעולה לאחר סיום לימוד השוק התחרותי, כך שתהווה מפת דרכים מקיפה מרגע ההתחלה ועד להשגת היעדים עלינו לקבוע את כל סדרי העדיפויות ומה אתם מבקשים להשיג מרגע לרגע.

3. הכינו את שם החנות המקוונת ובחרו את הלוגו

ראשית, התעניינו בבחירת לוגו מובחן עם צבעים המתאימים לשירותים שאתם מספקים, ושמבטא אתכם בצורה עמוקה כך שיהיה קל להבחין בו התרחקו לחלוטין מחיקוי או דמיון של לוגואים מתחרים, כך שלא יחשדו אתכם בתחום.

אחד הטיפים החשובים ביותר למי שמעוניין להתחיל מסחר אלקטרוני הוא לבחור שמות ולוגואים שלא קל לשכוח אותם, כך שהם מקובעים בזיכרון ממבט ראשון, בהתאם לתחום השירותים והמוצרים שלכם.

4. אופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO)

יש צורך לתקשר עם מומחה או אנשים בעלי ניסיון בתחום האופטימיזציה למנועי חיפוש על מנת שתוכלו להתמודד עם החנות שלכם ולהכין אותה באופן רציף להופיע בתוצאות הראשונות באמצעות מנועי החיפוש כדי להקל על סריקה ואינדקס.

לאחר מכן צריך להיעזר בבונה אתרים תוך התחשבות בצורך לכלול דפים, קטגוריות, לכתוב תיאור מוצר אטרקטיבי שניתן לחפש בקלות, צילומים בלעדיים וברורים, בנוסף לדאוג לבנות דשבורד משולב באתר וממשק משתמש פשוט.

5. קבע את אסטרטגיית המשלוח וההיקף הגיאוגרפי שלך.

חנויות מקוונות המתמחות במכירת מוצרים ושירותים פיזיים לעולם אינן יכולות להיות נטולות שירות משלוחים, ולכן עליך לקבוע את נותן השירות שיוכל לספק לך את השירות תמורת סכום מסוים, מתוך ידיעה שעלות המשלוח הגבוהה עשויה לעיתים להוות טרור לצרכן.

כדאי גם לציין את האזור הגיאוגרפי אליו אתם משרתים ומספקים מוצרים ושירותים, כדי שיהיה ברור גם לקהל.

6. להפעיל את החנות ולהתחיל לקנות ולמכור

לאחר בחירת תבנית חנות ועבודה מול נותן שירות; רגע ההשקה מתחיל ברגע שאתה מפרט את המוצרים, המחירים וכו’, זה אומר שאתה נכנס לשוק התחרותי לאחר הודעת ההשקה בפועל.

אבל אתה חייב לדעת שאתה זקוק מאוד לשיווק בדרכים שונות באמצעות ערוצי מדיה חברתית, קמפיינים פרסומיים ועוד רבים אחרים.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *