דרכים להעברת קבצים מאייפון לאנדרואיד למחשב ולהיפך

דרכים להעברת קבצים מאייפון לאנדרואיד למחשב ולהיפך מכשירי אפל, בין אם טלפונים או מחשבים, משתמשים בטכנולוגיה הנקראת AirDrop כדי להעביר קבצים ביניהם ומחשבי PC משתמשים גם ב-Bluetooth וב-WiFi-Direct כדי להעביר קבצים ביניהם. אבל הבעיה טמונה כאשר מנסים להעביר קבצים מאפל לאנדרואיד או להיפך. כדי למצוא פתרונות לבעיה זו, ישנן תוכנות, טכניקות וכלים רבים המסייעים בכך, אותם נסקור בפסקאות הבאות.

1. שימוש ביישומים:

ישנם יישומים רבים הזמינים במכשירי אפל (iPhone – iPad – Mac) ומכשירי אנדרואיד, אשר מעבירים קבצים בין מכשירים אלה בקלות ובצורה חלקה.

אפליקציית  SHAREit :

SHAREit היא אפשרות קלה לשימוש הפועלת בכל הפלטפורמות, מכיוון שהיא פועלת גם במכשירי אפל (iPhone, iPad, Mac), מכשירי אנדרואיד ומכשירי Windows. האפליקציה אינה זקוקה לחיבור אינטרנט כדי לעבוד, שכן האפליקציה פועלת באמצעות טכנולוגיית Wifi-Direct, אשר מקלה על תהליך התקשורת והעברת הנתונים בכל עת. בנוסף לנוחות השימוש שלו, כל שעליכם לעשות הוא לבחור את הקובץ שברצונכם לשלוח, ואז לחפש את המכשיר המקבל, אשר בתורו חייב להפעיל את אפליקציית SHAREit במצב קבלה, ולבחור במכשיר זה כדי להפעיל את תהליך השליחה בקלות ובמהירות, בדומה למהירות העברת הקבצים באמצעות Wi-Fi. התוכנית חינמית ואחד החסרונות שלה הוא המספר הרב של פרסומות שאולי לא מתאימות לרוב. האפליקציה זמינה ב-44 שפות, כולל עברית.

אפליקציית  FEEM :

אפליקציה זו פועלת כמו האפליקציה הקודמת עם אותן תכונות ויכולות, והיא זמינה בכל הפלטפורמות (אפל, אנדרואיד, מק, PC, לינוקס). מכשירים המחוברים לאותה רשת Wi-Fi יכולים לתקשר זה עם זה באמצעות האפליקציה הזו ולהעביר קבצים וצ’אט גם ללא חיבור לאינטרנט כמו כן, אם אין רשת Wi-Fi זמינה (כגון להיות בחוץ ובפארקים, למשל ), האפליקציה יכולה ליצור רשת Wi-Fi ולחבר אליה את שאר המכשירים כדי להעביר קבצים ביניהם, כמו קודמתה, היא משתמשת בטכנולוגיית Wifi-Direct הזמינה במכשירי אנדרואיד, או בטכנולוגיית הנקודה החמה האישית הזמינה ב. מכשירי אפל ליצירת רשת זו. זמין בגרסה חינמית ובגרסה בתשלום עם תכונות נוספות.

אפליקציית  InstaShare :

זמין גם בכל הפלטפורמות, המראה והתכונות של האפליקציה דומים מאוד ל-AirDrop במכשירי אפל. הוא משתמש ב-Wi-Fi כאמצעי להעברת נתונים בין מכשירים.

אפליקציית  Zapya :

הוא נחשב לאחד היישומים הישנים החינמיים שפועלים בתחום זה, והוא זמין עבור פלטפורמות רבות. הוא פועל כתקדים באמצעות טכנולוגיית Wifi-Direct במכשירי אנדרואיד, וטכנולוגיית נקודה חמה אישית במכשירי אייפון לכל סוגי הפלטפורמות האחרות, בנוסף לגרסאות Lite. התוכנית מכילה פיצ’רים רבים שאינם מצויים בתוכנות אחרות, כמו תכונת Phone Replica, הפועלת להעברת עותק שלם של תוכן המכשיר למכשיר אחר אם תרכשו מכשיר חדש. ישנה גם תכונה בתוך האפליקציה שנקראת “Shake to connect” שפועלת כאשר אתה “מנער” שני מכשירים קרובים בו זמנית, מה שגורם לשני המכשירים להתחבר זה לזה באופן מיידי כדי להעביר נתונים. האפליקציה כוללת גם טכנולוגיית WebShare, המאפשרת העברת נתונים מתוך דפדפן האינטרנט לכל אחד מהמכשירים שלך המחוברים לאינטרנט. הוא תומך גם בטכנולוגיית QR Code Share, המאפשרת ליצור  קוד QR  במכשיר השולח, והנמען סורק את הקוד הזה ממצלמת הטלפון שלו כדי להתחיל מיד את תהליך התקשורת והשליחה בקלות. האפליקציה תומכת גם בשיתוף ליותר ממכשיר אחד בו-זמנית, שכן היא יוצרת קבוצה דרך רשת ה-Wi-Fi להעברת קבצים ליותר ממכשיר אחד בו-זמנית, לדוגמה, ניתן לשתף תמונה עם 4 החברים שלך בו זמנית.

אפליקציית  SendAnyWhere :

אפליקציה גמישה, חינמית, מרובת תכונות המעבירה קבצים ישירות ממכשיר אחד לאחר באמצעות קוד בן שש ספרות ניתנת גם לשיתוף קבצים באמצעות קישורים, שכן האפליקציה יוצרת קישור לקובץ המיועד להעברה וניתן לשתף אותו. קישור עם מספר אנשים כדי להוריד את הקובץ ואז תצטרך אינטרנט. בנוסף לספק את היכולת לשלוח קבצים גדולים באמצעות דואר אלקטרוני על ידי הוספת הרחבה ל-Google Chrome או Outlook.com.

2. שימוש בשירותי ענן:

לפעמים אנחנו צריכים לשלוח קבצים ממכשיר אחד לאחר, אבל שני המכשירים נמצאים במקומות שונים בעולם, אז אנחנו בהחלט נשתמש בשירותי ענן כדי להשיג זאת עם שירותי אחסון בענן ויישומי שיתוף קבצים דרך הענן:

דוא”ל :

אימייל היא אחת מטכנולוגיות שירותי הענן הראשונות שהופיעו, בה ניתן לשלוח קובץ כקובץ מצורף למייל למייל של הנמען, אשר בתורו פותח את המייל הנכנס, וכך סיימתם את תהליך העברת הקבצים. עם זאת, שיטה זו סובלת מחולשה מסוימת, שכן רוב שירותי האימייל החינמיים מגבילים אותך מבחינת גודל הקובץ המצורף להודעה, אשר לא יעלה על 50 מגה-בייט. שירותי דואר אלקטרוני גם אינם נחשבים מאובטחים בעת שליחת קבצים חסויים, שכן חברות שירותי דוא”ל יכולות לצפות בתוכן ההודעות, מה שמאלץ אותך לנעול את הקובץ באמצעות סיסמה (כגון הנחתו בקובץ ארכיון המוגן בסיסמה שסוכמה קודם לכן) ולשלוח את קובץ הארכיון כקובץ מצורף להודעת דואר אלקטרוני.

דרופבוקס  :

אין מי שלא מכיר את אפליקציית דרופבוקס, הזמינה בכל הפלטפורמות ומערכות ההפעלה, אפל, ווינדוס, אנדרואיד, מק, לינוקס, אינטרנט ועוד הרבה פלטפורמות. זהו שירות אחסון קבצים בענן. Dropbox מציעה 2GB של אחסון ענן בחינם עם התוכנית החינמית, ותוכנית בתשלום זמינה עבור סכומים גדולים יותר. אתה יכול ליצור רשימת אנשי קשר ולשתף קבצים המאוחסנים בענן עם מספר מסוים של אנשים, ותוכל גם ליצור קישור הורדה לקובץ בענן ולשתף אותו על ידי מתן קישור זה לאדם שאתה רוצה לשלוח את הקובץ אֶל.

  • Google  Drive : זה לא צריך היכרות דומה ל-Dropbox ומציע שירותים מכובדים באחסון בענן ושיתוף קבצים זה מציע בתחילה 15 GB של שטח אחסון בענן, והוא מקושר לחשבון Gmail שלך. עריכה ושיתוף של קבצים ישירות מהענן באמצעות Google Docs, Google Sheets הוא גולת הכותרת של Google Drive.

3. שימוש בציוד פיזי:

באמצעות כבל העברת נתונים:

זוהי השיטה הישנה המוכרת מאז תחילת מחזור הטלפונים הניידים, בה ניתן להשתמש ב-USB-Cable של טלפון אנדרואיד להעברת קבצים מהמחשב לטלפון ולהיפך, וניתן להשתמש ב-Lightning-Cable להעברת קבצים מהאייפון למחשב ולהיפך.

שימוש בהתקני אחסון אלחוטיים:

כמו SanDisk Connect Wireless Stick  , שהוא אחת האפשרויות הקיימות בשוק, אתה יכול לקנות את המכשיר הזה כדיסק אחסון USB Flash Disk, אבל יש לו את תכונת החיבור האלחוטי, ואין צורך לחבר אותו לטלפון או מחשב כדי להעביר אליו קבצים, שכן ניתן לחבר אליו דרך למשל, אייפון באופן אלחוטי ולהוריד את הקובץ לשיתוף עם טלפון אנדרואיד אחר, למשל, ואז לגשת לתוכן הדיסק הזה באופן אלחוטי גם דרך האנדרואיד טלפון, וכך השגנו את תהליך העברת הקבצים.

שיטות העברת קבצים בין מכשירים שונים, ובהבדל בין מערכות ההפעלה של מכשירים אלו, זה נחשב לקשה בהתחלה, אך שימוש באחת מהשיטות שהזכרנו במאמר זה יקל עליכם את המשימה, ויש גם אפשרויות חינמיות רבות, בין אם באמצעות יישומים או שירותי ענן או אפילו באמצעות שיטות פרימיטיביות כמו כבלים ואחרות כדי להיות מסוגלים בסופו של דבר להעביר קבצים בקלות ובצורה חלקה בין מספר מערכות.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

הצטרפו אלינו בטלגרם