לורי אנדרסון אמרה פעם שטכנולוגיה היא האש שסביבה אנחנו מספרים את הסיפורים שלנו. בעידן המתקדם שלנו, הכל סובב סביב טכנולוגיה אי אפשר יהיה לחשוב על חיים בלי טכנולוגיה וכל המתנות שהיא נתנה לנו. אנו חיים חיים של זכות בהם ניתן להשיג כמעט כל דבר בעזרת האינטרנט. אתה כבר לא צריך לצאת לקניות, להסיע את עצמך לכל מקום או לצאת לאכול במסעדות. אתה לא צריך לעבור ממקום למקום רק כדי לקנות דברים או לענות על הצרכים שלך, אתה יכול פשוט לקבל את זה במשלוח עד פתח ביתך. זהו כוחו של האינטרנט.
מגמה אחת שהתפתחה בעשור האחרון לערך היא הופעת צרכים לפי דרישה. אפליקציות כמו Uber, Amazon, Postmate, Instacart וכו’ אפשרו למלא את כל הצרכים שלכם ללא צורך לזוז מנוחות המיטה שלכם. אתה יכול פשוט להשתמש באפליקציות האלה בטלפונים שלך ולקבל כמעט כל דבר עד לפתח ביתך. הזמנה לפי דרישה מאפשרת לך לחיות חיים נוחים שבהם הדברים מגיעים אליך לא על סמך זמינותם אלא על בסיס הדרישות שלך.
קניות מקוונות בסופרמרקט – משלוח או איסוף מהיר עד הבית
ענף אחד שלאט אבל בטוח נדבק במחלה זו הוא תעשיית המכולת. מכולת מהווה חלק מהצרכים היומיומיים הבסיסיים של בן אנוש, ומכאן שאנשים נוטים לבלות שעות בקניית מצרכים. קניות שבועיות במכולת הן נוהג נפוץ כבר עשרות שנים. אנשים בדרך כלל מבלים שעות בנסיעה למכולת, בבחירת המצרכים הטובים ביותר מבין האפשרויות הזמינות, וחושבים על הבחירות שלהם.
למרות שזה נראה כמו דבר מכריע לעשות, הגעת אפליקציות לפי דרישה הראתה לאנשים שלא תמיד יש צורך לבזבז שעות על קניות במכולת. יישומים אלו מספקים הטבות שונות לכל הצדדים המעורבים; הם מאפשרים ללקוחות את הנוחות של קניות מהבית, נותנים לספקים אפשרות למכור את המצרכים שלהם לפני שהם מתקלקלים, ומעניקים לעובדים במשרה חלקית מקור הכנסה נוסף.
תוכן העניינים
רשימה של 21 האפליקציות הטובות ביותר למשלוח מכולת לפי דרישה
חברות מכולת הבינו כעת את חשיבות הדיגיטליזציה, ובמקום להתנגד לשינוי, הן החלו להבין את הצמיחה שהזמנה לפי דרישה יכולה להביא להן. חברות מכולת רבות הפכו לפי דרישה בעוד שחברות אגרגטור רבות אחרות צצו גם הן כדי לספק פלטפורמה לעסקים שאין להם את המשאבים להיכנס לאינטרנט. כתוצאה מכך, יש הרבה אפליקציות למשלוח מכולת לפי דרישה המשגשגות בשוק. חלק מהשחקנים הללו נדונים להלן. 1 עד 6 הן כמה מהבחירות האהובות עלי.
1. אינסטקארט
Instacart היא אחת המובילות בשוק המכולת המקוון בכל הנוגע לצפון אמריקה. הוא מכסה כ-85% מארצות הברית וכ-65% מקנדה. ל-Instacart יש קשרים עם ענקיות אפליקציות משלוחי מכולת כמו WholeFoods, Costco, Safeway וכו’, שדרכן היא מספקת יותר מ-300,000 פריטים. Instacart שיתפה פעולה עם למעלה מ-25,000 חנויות וגייסה 6 סבבי גיוס. שווי החברה הוערך ב-8 מיליארד דולר בסוף 2019.
מדוע המודל העסקי של אינסטקארט עובד?
ברגע שתצטרף לאינסטקארט, תקבל את המשלוח הראשון בחינם. זהו תמריץ נהדר להצטרף לאפליקציה. לחברה יש קשרים עם כמעט כל ענקיות המכולת בארצות הברית. זה מאפשר לצרכנים לקנות מצרכים ממספר חנויות בו זמנית, וזו אחת התכונות הטובות ביותר של האפליקציה. זה מאפשר ללקוחות להשוות מחירים ממספר חנויות ולקנות מוצרים במחירים הטובים ביותר.
בנוסף, האפליקציה מציעה מספר הנחות והצעות כל הזמן, כך שתמיד כדאי לקנות מצרכים מהאפליקציה. האפליקציה מציעה גם חברות שמפחיתה את מס המשלוח. כל התכונות הללו עושות פלאים כדי לשמר לקוחות באפליקציה. הנה המודל העסקי של Intacart בפירוט
2. חברי דואר
Postmate היא אפליקציה לפי דרישה שהחלה במאי 2011. האפליקציה היא שירות שליחויות מונחה טכנולוגיה אך עונה על הצרכים היומיומיים שלך. האפליקציה משתמשת במכשירים ניידים וב-GPS כדי להתאים את הדרישות שלך למוצרים קרובים ולספק אותם אליך. החברה שיתפה פעולה עם מקדונלד’ס, וולגרין, סטארבקס, צ’יפוטל וכו’ ויכולה לעבד יותר מ-8 מיליון הזמנות בחודש. לחברה כ-250,000 סוחרים המשרתים יותר מ-3,500 ערים. שווי החברה מוערך ב-1.85 מיליארד דולר.
מדוע המודל העסקי של Postmate עובד?
בניגוד לרוב האפליקציות למשלוח מצרכים, Postmate מציעה יותר מסתם מצרכים. זה מאפשר לאנשים להזמין כל דבר בתוך העיר ולקבל את זה אליהם תוך שעה. זוהי גם אפליקציה פופולרית בעת משלוח מזון ממסעדות ובתי קפה פופולריים. החברה גובה דמי משלוח סמליים התלויים במרחק שעבר על ידי גורם ההזמנה שלך. הדבר הטוב ביותר ב-Postwards הוא ששירות המשלוחים שלהם זמין 24 שעות ביממה. בדוק את המודל העסקי של Postmates בפירוט.
3. משלוח
זוהי עוד חברת משלוחי מכולת הפועלת ברחבי ארצות הברית. יש לה יותר מ-50,000 קונים והכנסות שנתיות של 120 מיליון דולר. החברה שיתפה פעולה עם קמעונאים כמו Target, Whole Foods, Publix, Costco וכו’. יש לה בסיס עובדים של למעלה מ-604 אנשים שעובדים קשה כדי לספק את כל הצרכים הקשורים למכולת של הלקוחות שלהם.
מדוע המודל העסקי של Shipt עובד?
Shipt היא אפליקציה נהדרת מכיוון שהיא מציעה תכונות מרובות שאף אפליקציה אחרת לא מציעה. המודל העסקי הייחודי שלה מאפשר למשתמשים לסקור מה יש במבצע ומאפשר להם להזמין פריטים שאולי לא רשומים בחנויות באפליקציה. התכונה Buy Again מאפשרת ללקוחות גם לרכוש פריטים שרכשו בעבר. זה מאפשר להם לעשות את הקניות השבועיות שלהם בלי לבחור פריטים שוב ושוב בכל פעם. ניתן לגשת לאפליקציה תמורת תשלום חודשי של $15 או דמי חבר שנתיים של $99.
4. סל גדול
ביג סל היא אחת מספקיות שירותי המכולת המובילות בהודו. הם מתפקדים טוב יותר מהמתחרים שלהם Grofers, Nature’s Basket, Reliance Fresh וכו’ בשל הפופולריות שלהם. הם מוכרים למעלה מ-18,000 מוצרים ויש להם למעלה מ-1,000 מותגים המוכרים פירות, ירקות, אורז, קטניות, משקאות, תבלינים, בשר, מוצרי טיפוח ופריטים רבים אחרים. יש להם שירות לקוחות מעולה שהופך אותם לפופולריים בכל הארץ.
מדוע מודל עסקי של עגלה גדולה עובד?
במדינה כאוטית כמו הודו, ביג סל ממשיכה לשמור על מחויבותה לאספקה מהירה ומאובטחת. יש להם צ’אט רספונסיבי שפותר את כל השאלות של לקוחות תוך זמן קצר. יתרה מזאת, ביג סל לוקחת אחריות על כל עיכוב, אם ההזמנה שלך מגיעה באיחור, הקפד להחזיר חלק מסוים מהסכום לארנק שלך. יש להם גם מדיניות החזרות ללא בעיות.
5. פארמגו
אפליקציית לפי דרישה זו היא אפליקציית חקלאים מקוונת נהדרת המאפשרת ללקוחותיה להזמין מוצרי חלב, חטיפים, בשר וכו’. המטרה העיקרית של אפליקציה זו היא לספק ללקוחותיה מוצרים טריים ולקבל את הפריטים ישירות מהחקלאים בקצב ואיכות טובים יותר מהסופרמרקט. החברה מייצרת הכנסות של כ-3.5 מיליון דולר בשנה.
למה המודל העסקי של פארמיגו עובד?
לאפליקציה יש ממשק משתמש פונקציונלי פשוט וקל לשימוש. תוכלו להזמין פריטים ללא כל טרחה. לאפליקציה יש גם מדור קהילה שבו אתה יכול לבדוק אנשים כמוך שמשתמשים באפליקציה.
6. תרמיל אפונה
Peapod היא חברת משלוחי מכולת משיקגו. היא מציעה מוצרי מכולת ביותר מ-24 שווקים בארה”ב, כולל וושינגטון, בוסטון, ניו יורק, וירג’יניה, אינדיאנה, אילינוי ושיקגו. האפליקציה מאפשרת ללקוחותיה להכין רשימות מכולת
מדוע המודל העסקי של Peapod עובד?
החברה מאפשרת ללקוחות לבצע רכישות חוזרות ומציעה מספר פיצ’רים שמאפשרים זאת. תכונת “הסדר גאון” עוקבת אחר הרכישות החוזרות של לקוחותיה ומציעה להם הצעות מה לקנות בהתאם לדפוס הצריכה שלהם. לאפליקציה יש אלגוריתם מעולה שמבין את הצרכנים ומציע להם תוצאות מסוננות בהתאם לצרכיהם. תכונה נהדרת נוספת של האפליקציה היא ערכות הארוחה המאפשרות לצרכנים לרכוש את כל הפריטים הנדרשים להכנת מנות מסוימות. Peapod שואפת להקל על הבישול עבור אנשים ועושה זאת עם התכונות הייחודיות שלו. הנה המדריך שלנו ליצירת אפליקציה כמו Peapod .
בואו נדון באפליקציות הטובות ביותר
7. טרי ישיר
כפי שהשם מרמז, FreshDirect מתמקדת במתן תוצרת טרייה ללקוחותיה. קהל היעד העיקרי של FreshDirect הוא אנשים שמודאגים ממה שהם צורכים, רוצים לדעת מאיפה זה מגיע ומוכנים לשלם יותר עבור טריות החברה נוסדה על ידי דיוויד מקינרני בשנת 1999 ומאז היא מספקת מצרכים יומיומיים למספר ערים בצפון מזרח ארצות הברית כולל ניו ג’רזי, ניו יורק, פנסילבניה, וושינגטון, דלאוור, קונטיקט ועוד.
רוב מוצרי החווה הטריים של FreshDirect מגיעים עם מידע על המוצר ומאיפה הוא הגיע. בכל הנוגע לתמחור, דמי המשלוח עבור הזמנת FreshDirect משתנים בהתאם למיקום הלקוח. דמי משלוח כלליים נעים בין $6 ל-$30. מכיוון שהחברה מספקת מוצרי חווה טריים, היא לא מתחייבת לאספקה מיידית אך זמן האספקה עדיין מהיר מאוד. למד כיצד לפתח אפליקציה לנייד כמו Freshdirect .
8. InstaShop
בניגוד לרוב חברות משלוחי המצרכים, Instashop התחילה את דרכה כחברה שהתמקדה בנישה ספציפית וניסתה לענות על כל הצרכים שלהן. הם מתמקדים באנשי מקצוע צעירים בעסק שלהם. החברה ממוקמת בדובאי ונוסדה בשנת 2015. החברה שהחלה רק כאפליקציות משלוחי מכולת לפי דרישה התרחבה כעת ומורכבת גם ממוצרים הקשורים לבתי מרקחת, קצבים, חנויות לחיות מחמד ושירותי חדרנית. כיום יש לה למעלה מ-50 שותפים בחנויות כלבו, 150 עובדים ובסיס צרכנים פעיל של יותר מ-350,000.
החברה מציעה מוצרים בקטאר, מצרים, לבנון, בחריין ואיחוד האמירויות. הוא מועמד כאחד מהסטארט-אפים המבטיחים ביותר באזור על ידי פורבס המזרח התיכון. כמו כן, החברה מציעה להשלים משלוחי מוצרים תוך פחות משעה.
9. משלוחי מכולת Walmart
אפליקציות Walmart למשלוחי מכולת הן הרחבה של חנות Walmart. Walmart היה שם פופולרי בארה”ב במשך זמן רב, אז אנשים הופתעו מאוד כשהשיקו את שירות המשלוחים שלהם. תחת זה, אנשים יכולים למצוא את רוב המוצרים שהם מקבלים בחנות. זוהי דרך מצוינת לקבל מצרכים ישירות עד הדלת מהחנות האהובה עליך. עם Walmart Delivery, אתה יכול לבחור בקלות את תקופת המשלוח. אתה מקבל את המוצרים בתוספת תשלום של $8-10. אתה יכול גם לקבל מנוי שעולה 13$ לחודש או 100$ לשנה ולקבל משלוחים בחינם.
10. אמזון טרי
AmazonFresh הוא שירות חדש מבית אמזון. שירות משלוחים זה מוצע כהרחבה לחברות Amazon Prime שלך. אם אתה כבר חבר פריים, אתה יכול להשיג בקלות מוצרים מאמזון פרש . נכון לעכשיו, AmazonFresh מציעה משלוחי מכולת רק לחברי Prime הוותיקים והחדשים שלה. למרות שהם ידועים במשלוחי מכולת, AmazonFresh הוא יותר מזה, אתה יכול להשיג מוצרים כמו פירות, ירקות, שימורים, חטיפים ארוזים ובשר נא, אבל אתה יכול גם להשיג ציוד ביתי כמו סוללות, נייר, מוצרי ניקוי, מוצרי טיפוח אישי , וכו.
השירות זמין בערים רבות כולל ברוקלין, אינדיאנפוליס, נאשוויל, סיאטל, אטלנטה, שיקגו, לאס וגאס, סן אנטוניו וכו’. אם אתה חבר פריים וההזמנה שלך היא מעל $35, אתה יכול לקבל משלוח חינם עם AmazonFresh. עבור הזמנות מתחת ל-$35, יגבו דמי משלוח נוספים של $10. בערים מסוימות כמו ניו יורק; סכום המשלוח המינימלי כדי להיות זכאי למשלוח חינם הוא מעל $35
11. הדרך הבטוחה
Safeway הוא שם מוכר בארה”ב והיא רשת מכולת מובילה בצפון אמריקה כבר שנים רבות. כמו רוב רשתות המכולת, גם Safeway הקימה אפליקציית משלוחי מצרכים משלה במטרה להרחיב את עסקיה ללקוחות חדשים. לחברה מגוון מוצרים רחב שזה אחד הדברים שהופכים את הסדרה הזו לכל כך פופולרית. ל-Safeway רשת ענפה של יצרנים, מפיצים ומתקנים. יש לה יותר מ-1,678 חנויות בארצות הברית ובקנדה.
12. גוגל אקספרס
גוגל אקספרס הוא כמו קניון וירטואלי שמציע מוצרים ממספר חנויות מקוונות ולא מקוונות. שירות זה מתמקד באספקת מוצרי מכולת יבשים כגון שימורים, דגנים, קפה וכו’. מערכת המשלוחים פועלת ברוב הערים בארה”ב כולל Walmart, Target, Best Buy, Costco, Kohls, Walgreens וכו’.
לגבי התמחור, רוב ההזמנות מעל $15 נשלחות ללא דמי משלוח. דמי משלוח זה תלויים גם בקמעונאי. בכל הנוגע לזמן אספקה, גוגל אקספרס מציע משלוח באותו יום ומשלוח תוך שבוע עבור חלק מהמוצרים. אפשרויות משלוח באותו יום ומשלוח בין לילה זמינות ברוב החנויות.
13. גרוברס
Grofers היא חברת משלוחי מכולת מקוונת הודית שנוסדה בשנת 2013 על ידי Saurabh Kumar ו-Albinder Dhindsa. היא פועלת כיום ביותר מ-17 ערים הודיות כולל בנגלור, מומבאי, דלהי, פונה, סוראט, אחמדאבאד, צ’נאי, היידראבאד, אינדור, ג’איפור, קולקטה וכו’. האפליקציה מחברת לקוחות עם סוחרים מקומיים ומספקת מצרכים, ירקות, פירות ומצרכים חיוניים. סְחוֹרוֹת. עם מכולת , אתה יכול לשלם במזומן או דרך כל אופציה מקוונת אחרת. תכונות הנחות רבות אינן זמינות אם הצרכן מזמין את המוצרים במזומן.
14. Reliance Fresh
Reliance Fresh היא עוד חברת משלוחי מכולת הודית. יש לה חנויות פיזיות משלה והיא מציעה גם שירותי משלוחים מקוונים בחלקים מסוימים של הארץ. החברה נוסדה בשנת 2006 על ידי Mukesh Ambani ו-V.I. סוברמאניאם. אתה יכול למצוא מצרכים, פירות וירקות ולספק את רוב הצרכים הבסיסיים שלך מחנות אחת בלבד.
15. שלום טרי
המטה הראשי בברלין, HelloFresh הוא קמעונאי מקוון שמציע מוצרים שאולי תזדקקו למתכונים שונים. בניגוד לאפליקציות אחרות למשלוחי מכולת שבהן אתה יכול לקנות פירות וירקות ללא מטרה, HelloFresh מאפשרת לך לקנות רק את מוצרי המכולת שאתה צריך. HelloFresh פועלת במודל מנוי שבו אתה יכול לשלם 50-100 דולר לשבוע כדי לקבל את שלוש הארוחות שלך לאותו יום. יש להם גם תוכניות משפחתיות נפרדות ותוכניות צמחוניות. המודל העסקי שלהם הוא פשוט לספק את המרכיבים הדרושים להכנת ארוחה. הם מספקים מוצרים רק לפי הכמות הנדרשת ומבטיחים שלא תבזבזו מצרכים.
16. סינר כחול
כמו HelloFresh, גם Blue Apron הוא שירות איסוף מרכיבים ומתכונים. היא נוסדה בשנת 2012 על ידי מתיו פ. זלצברג, אליהו פפאס ומאט ואדיאק. שירות המשלוחים מספק מרכיבים הממוינים לפי המידות הנדרשות. יתרה מכך, תקבלו גם את המתכון לארוחה שהזמנתם כדי לוודא שהיא מבושלת כראוי. אפליקציות כמו Blue Apron דואגות שלא תבזבז מרכיבים. זה מוודא שאתה משתמש בהכל לפני שדברים משתבשים.
17. קרוגר
קרוגר היא אחת מקבוצות הסופרמרקטים הגדולות בארצות הברית. כשראו כמה גדול עסקי המשלוחים, הם החליטו להיכנס לזה בעצמם, וכך נולד שירות המשלוחים של קרוגר. החברה פועלת ב-35 מדינות ויש לה יותר מ-2,800 חנויות ו-24 רשתות אזוריות.
18. אוקאדו
אוקאדו הוא סופרמרקט מקוון בריטי שנוסד בשנת 2000. הוא נוסד על ידי שלושה בנקאים של גולדמן זאקס והוא מספק מצרכים בבריטניה בשני העשורים האחרונים. לחברה מספר מחסנים מרכזיים ברחבי אנגליה, משם היא מאחסנת את הסחורה ושולחת אותם ללקוח. עד 2019, לאוקדו היה נתח של כ-14% משוק המכולת המקוון בבריטניה והניב מכירות של כ-1.87 מיליארד דולר. נכון להיום, לחברה יש למעלה מ-800,000 לקוחות פעילים ויש לה שותפויות עם ענקיות כמו ווייטרוז ומרקס אנד ספנסר. האם אתה מעוניין לבנות אפליקציה דומה? למד כיצד ליצור אפליקציה כמו Ocado .
19. בואמי
Buymie היא קמעונאית מכולת מונעת ביקוש בדבלין שמחברת לקוחות עם החנויות המקומיות שלהם ומספקת להם מצרכים דרך קונים אישיים. החברה מתמקדת באספקת מצרכים תוך פחות משעה. זוהי חברת הסלולר הראשונה שבה אתה יכול להחליט מתי אתה מקבל את ההזמנה שלך. אתה יכול לקבל את המשלוחים שלך באותו היום או ב-7 הימים הבאים בהתאם לדרישות שלך. למרות שהחברה התחילה רק עם דבלין, קילדר ווויקלו, היא התרחבה כעת לבריטניה ותתחיל לשרת למעלה מ-200,000 משקי בית בבריסטול ובפרברים הסובבים אותה.
20. וויזי
Weezy הוא סטארטאפ מלונדון שהחל לאחרונה ב-2019. הסטארטאפ מנסה להגדיר מחדש את המונח משלוח אקספרס מכיוון שהוא רוצה להפוך משלוח של 15 דקות למציאות. המייסדים כריסטוף ואן בוורן ואלק דנט מאמינים שניתן להפחית עוד יותר את זמן האספקה של שעה עד שעתיים. הם בנו שרשרת מאורגנת של מחסנים והתחברו לצי של אופניים חשמליים ושליחויות אופניים כדי לאפשר את זמן האספקה הקצר ביותר. החברה מספקת סחורה מסיטונאים וכן מאופים מוסמכים, קצבים וכו’.
אתה יכול להיעזר בשירותים הניתנים על ידי החברה בין השעות 10:00 ל-22:00 על ידי תשלום דמי משלוח של £2.95. עיין במדריך שלנו ליצירת אפליקציית לייק ל- Weezy .
21. בנגה
Pinga היא אפליקציה בלונדון שמבטיחה משלוח מהיר מסופרמרקטים וחנויות מקומיות. עם הורדת Pinga לטלפון שלך, אינך צריך שום אפליקציה אחרת, האפליקציה הזו היא החנות האחת שלך להזמנת מצרכים, סיגריות, ציוד בריאות, מוצרי יופי, אלכוהול ועוד הרבה יותר. אתה יכול גם להמשיך ולהזמין פריטים מקמעונאים עצמאיים. עם Pinga, כל המוצרים שלך יסופקו עד פתח ביתך ללא טרחה ותוך שעתיים. אחת הסיבות לכך שפינגה מציעה משלוח אקספרס במיקום עתיר תנועה היא שרוב הנהגים שלה רוכבים על אופניים. אם זה לא מספיק, Pinga מציעה גם משלוח חינם ברכישה הראשונה שלך אם תחיל את קוד ההטבה הזמין באתר שלהם.
כמה דוגמאות אחרות לאפליקציות מכולת מעולות לפי דרישה כוללות Doordash ו- Grubhub. בעוד שרוב החברות הללו פועלות על פי מודלים עסקיים שונים, כולן מבוססות על אותה הנחה, כלומר מציעות נוחות מקסימלית ללקוחות שלך וזיהוי הצרכים שלהם כדי לספק אותם באמצעות האפליקציה שלך. ישנן דרכים שונות לאפליקציות אלו להרוויח את כספן ורוב האפליקציות הללו עוקבות אחר אותן שיטות. אפליקציות מכולת לפי דרישה יכולות לייצר את ההכנסות שלהן באמצעות עמלות שהן גובות מהחנות כדי לתת להן כיסוי, דמי מנוי שהן גובות מהצרכנים, או דמי קידום שהן גובות מהמוכרים כדי לקדם את החנות שלהן או מוצר כלשהו שאולי השיקו. אפליקציות אלו מציגות גם מודעות באנר או פוסטים ממומנים בבלוג לבעלי עניין מרובים ומקבלות תשלום בתמורה.
תעשיית המכולת היא לפי דרישה כרגע
כמעט כל תעשיות לפי דרישה ראו פריחה בשנים האחרונות. למרות שהעלייה הזו הייתה איטית במקצת עבור מצרכים, אנשים מתחילים לאט לאט להרגל לרכוש פריטים נחוצים לפני שהם באמת בודקים אותם מראש. לגבי חנויות מכולת, הדאגה הגדולה עבורן הייתה מכירת הסחורה המתכלה שלהם לפני שהתקלקלו.
הגעתם של משלוחי מכולת לפי דרישה נתנה להם אפשרות למשלוח באותו היום, כך שהם לא צריכים לדאוג לגבי פריטים מתכלים. זה אפשרי מכיוון שחברות מכולת לפי דרישה פועלות על עיקרון של נוחות ומשלוח מיידי. יתרה מכך, ההשלכות של נגיף הקורונה (קוביד-19) גרמו לאנשים להיות מרותקים לבתיהם. זה יצר פאניקה שהובילה למציאת מקורות חלופיים להשיג מצרכים. מכיוון שהליכה לחנויות מכולת חסרת משמעות כעת בגלל קניות בהלה ומעברי חנויות ריקים, האפשרות האחרת היחידה שעומדת לרשות אנשים היא משלוח מכולת מקוון.
התוצאה היא פריחה פתאומית בתעשייה ששינתה את כל תרחיש התעשייה ואת האופן שבו אנשים מגיבים אליו. למרות שקניית בתים הפכה פופולרית במהלך הסגר, אנשים חושדים שהטרנד כאן כדי להישאר. ההרגל שאנשים בונים במהלך הסגר הזה יימשך ויסלול את הדרך לשינוי בהלך הרוח של קניות מכולת. לפיכך, תעשיית המכולת צפויה לאמץ גישה מונעת טכנולוגיה יותר בעתיד. הנוהג הנוכחי של משלוח ללא מגע, אמצעי בטיחות יהפכו גם הם לחלק חשוב מהתעשייה.
חברות מכולת רבות כמו Instacart, Kroger, Amazon, Shipt ו-Big Basket הפכו פופולריות בגלל הביקוש הגובר. רובם פועלים כבר זמן רב ורבים מהם נאלצו לשנות את הפלטפורמה שלהם עקב שינויים בזמנים. בגלל הפריחה העצומה הזו, יש גם הרבה חברות מכולת חדשות לפי דרישה. אם אתם מחפשים להשקיע בעסק משגשג, זה הזמן הנכון להיות חלק מתעשיית המכולת.
תחזיות ומגמות בתעשיית המכולת לפי דרישה
האירועים האחרונים דחפו את תעשיית המכולת לאור הזרקורים, ואנשים מתחילים להיכנס לפאניקה ולהצטייד במצרכים. מכיוון שהפריטים הללו חיוניים להישרדות, ברור שאנשים התחילו לקנות מצרכים בכמות גדולה. עד כדי כך שלרוב מעברי המכולת לא נשאר עליהם כלום. הדבר נובע משילוב של הגבלות תנועה, הצורך להימנע ממקומות ציבוריים וחשש להידבקות במחלה. בשנת 2020, חנויות מכולת ראו את ההכנסות הגבוהות ביותר ביום נתון, שהיו גבוהות ב-87.4% מהשנה שעברה. חלק מהאפליקציות שראו את העלייה הגבוהה ביותר בארה”ב כוללות את Instacart ו-Walmart Grocery, ואפליקציות אלו הראו עלייה בשיעור ההורדות היומי של 218% ו-160%, בהתאמה.
מכירות מכולת מקוונות בארה”ב צפויות להגיע לסביבות 151.5 מיליון דולר בשנת 2024 על פי דיווחים ולהפוך לאחד הסקטורים הצומחים ביותר. ההתפרצות הפתאומית של נגיף הקורונה היא הסיבה העיקרית מאחורי העלייה הזו, וככל שזה יימשך זמן רב יותר, כך יהיה קל יותר לקניות באינטרנט להפוך להרגל שעשוי להימשך גם לאחר שהמצב יסתיים.
איך עובד עסק המכולת לפי דרישה?
הסיבה העיקרית להצלחה של עסקי מכולת לפי דרישה היא הפלטפורמה שהם מציעים. כמו ברוב העסקים לפי דרישה, לעסק מכולת לפי דרישה אין מוצרים/מלאי משלו, הוא רק מספק פלטפורמה למוכרים שבה הם יכולים למכור את המוצרים שלהם ולהגיע לקהל רחב יותר מאי פעם.
עסק מכולת לפי דרישה דורש שלושה מרכיבים: מוכרים, קונים ועובדים במשרה חלקית. כל האלמנטים הללו פועלים יחד במערכת אקולוגית כשהפלטפורמה היא המתווכת ביניהם. התכונות העיקריות הנדרשות בעסק זה כוללות אמינות, נוחות, קלות שימוש ויכולת לחסוך זמן. אנשים צריכים להיות מסוגלים לקנות דברים מהנוחות של ביתם. האפשרות של רכישה מקוונת עוזרת להם לחסוך זמן, שכן הזמן שהם יצטרכו לבזבז אחרת על קניות מצרכים יכולים כעת לשמש במקומות אחרים לתוצאות טובות יותר. יישומים אלה גם מאפשרים ללקוחות לקנות ממספר חנויות, מה שמעניק להם את היכולת לקנות במחירים הטובים ביותר. הדבר הטוב ביותר באפליקציות הללו הוא היכולת לדפדף בין האפליקציות החזקות הללו, להוסיף פריטים לעגלת הקניות שלך ולקנות דברים באמצעות כסף מקוון מבלי לדאוג לחלקים הקשים של הקניות.
כדי לקנות מצרכים בפועל, הלקוח עובר את השלבים הבאים באפליקציית המכולת:
- לאפליקציית המכולת לפי דרישה יש קשרים עם מספר חנויות מכולת בקרבת מקום, וחנויות אלו יופיעו באפליקציה בהתאם למיקומך.
- לאחר פתיחת האפליקציה, תראה אילו חנויות מספקות משלוחים בסביבה שלך. כאן, זה תלוי בך להחליט מאיזו חנות אתה רוצה לרכוש את המוצרים.
- לאחר שתבחר את החנות, תוכל לראות את הפריטים הזמינים מתחתיה. אתה יכול לבחור את הפריטים שאתה רוצה ולהוסיף אותם לעגלת הקניות שלך.
- לאחר שהוספת את כל המוצרים לעגלת הקניות שלך, תוכל להמשיך לקופה ולבצע את ההזמנה. מכאן, עובד או עובד במשרה חלקית המשתמשים באפליקציה מקבל את ההזמנה שלך ומעביר אותה עד דלת ביתך.
- כתוצאה מכך, תוכל לקבל את הרכישות שלך במשלוח עד דלת ביתך מבלי שתצטרך לצאת מהבית. עסקה זו מביאה למכירה למוכר ומספקת הכנסה לעובד.
מודלים עסקיים שונים תחת מכולת לפי דרישה
ישנן דרכים שונות שבהן עסק מכולת לפי דרישה יכול לפעול , וניתן לזהות את אלה כמודלים העסקיים שלהם. כמה מהדגמים שאחריהם התעשייה מוזכרים להלן:
- מודל צבירה – לפי מודל זה, האפליקציה פועלת כמתווך. אין לה מניות משלה, וגם אין לה עובדים שכירים, יש לה רק פלטפורמה שבה מוכרים אחרים יכולים לבוא ולמכור את המוצרים שלהם. סוג זה של אפליקציה מאפשר למשתמשים לרכוש ממספר חנויות תוך שמירה על עלויות הסחורה והאחסון למינימום.
- דגם חנות בודדת- בתוך דגם זה, האפליקציה מציגה את המחלקות השונות הזמינות בחנות אחת. לאפליקציות אלו יש רק חנות אחת המשויכת אליהן וניתן לרכוש את כל המוצרים הזמינים בחנות זו במקום אחד. סוג זה של יישום משמש בדרך כלל על ידי בעלי חנויות מכולת שמתכננים להיכנס לאינטרנט.
- דגם בחירת חנות- אפליקציות מסוג זה מאפשרות ללקוחות לבחור פריטים באינטרנט ולאחר מכן לאסוף את הפריטים הללו בחנות. היתרון של הדגם הזה הוא שהלקוחות יכולים לבדוק מראש האם כל מה שהם צריכים קיים במלאי, לבחור את הפריטים הללו ואז לאסוף אותם בחנות ללא צורך לגלוש שעות בחנות או להמתין בתור. זהו מודל פחות מאיים עבור מכולת שרק נכנסת לשוק לפי דרישה. Tesco, קמעונאית מכולת בבריטניה, היא דוגמה מצוינת למודל זה. לחנויות אלו יש נקודות איסוף בהן הלקוחות יכולים להיכנס, לספר את מספרי ההזמנה שלהם ולאסוף את הפריטים שלהם.
- דגם היברידי – לחברת מכולת יכולה להיות גם דגם היברידי שיכול להיות שילוב של כל אחד מהדגמים הללו. דגם היברידי נפוץ אחד הוא שילוב של דגם קולקציה ודגם מבחר חנות. כאן תוכלו לקבל את הפריטים במשלוח עד פתח ביתכם או שתוכלו לבצע את ההזמנה מבעוד מועד ולאסוף את ההזמנה מהחנות לפי הנוחות שלכם.
תכונות עיקריות של המודל העסקי של מכולת לפי דרישה
אנחנו כבר יודעים שהפלטפורמה שעליה פועל עסק המכולת המקוון מהווה את עמוד השדרה של החברה. ללא התכונות שלה, האפליקציה תהפוך לקשה לשימוש ותגרום לאנשים לנטוש אותה. לכן, האפליקציה צריכה להיות מותאמת אישית בהתאם לצרכי ההווה, אמורה להיות מסוגלת להגיע לקהל רחב יותר, וצריכה להיות אפקטיבית מספיק כדי להפוך אותה לניתנת להרחבה בעתיד. אפליקציית המכולת שלך צריכה להיות מוכנה לכל שינוי שיכול לקרות בעתיד וצריכה להיות מסוגלת להסתגל אליהם. התכונות באפליקציה שלך מכינות אותה לתנאים האלה. אז תכונות מסוימות הפכו חיוניות עבור אפליקציית מכולת , אלה כוללות:
- גישה למספר חנויות – צרכנים אוהבים בחירה, ומכאן שהפך הכרחי לכלול מספר חנויות באפליקציה שלך.
- אפשרויות תשלום- התפרצות הקורונה הנוכחית ונסיבות אחרות גרמו לאנשים להיות פתוחים יותר לבחירת אפשרויות תשלום מקוונות. לפיכך יש צורך גם שיישומים יתאימו לצרכים המשתנים הללו.
- סינון וחיפוש – זה יכול להיות מעצבן לעבור על כל רשימת המוצרים כדי למצוא את מה שאתה צריך, ולכן חשוב שיהיו לך אפשרויות חיפוש וגם מסננים כדי לחדד את החיפוש שלך.
- מעקב בזמן אמת – זה חיוני לצרכנים מכיוון שהוא עוזר להם לעקוב אחר ההזמנות שלהם בזמן אמת ולהיות מודעים לעיכובים.
- משלוח מהיר – ישנן אפליקציות רבות המציעות משלוח תוך שעתיים, ולכן חיוני להציע משלוח מהיר כדי שתוכל לקבל יתרון על פני המתחרים שלך.
- רכישות חוזרות – מכיוון שקניות במכולת עשויות להיות חוזרות בטבען, חשוב לאפשר ללקוחות שלך לשמור פריטים שהוזמנו בעבר ולהזמין שוב את אותם הדברים.
- צ’ט/התקשרות באפליקציה – חשוב להיות בקשר עם המשלוח ולדעת את השעה המדויקת שבה יגיע המשלוח. זה עשוי להיות מועיל גם אם אחד מהפריטים שהזמנת אזל מהמלאי.
צריכות להיות גם כמה תכונות שנוספו למוכרים או לצוות המשלוחים; תכונות אלו כוללות החלפת זמינות שבה כל אחד יכול לשנות את הזמינות שלו כאשר הוא רוצה לעבוד, אתה יכול גם לאפשר לצוות המשלוחים לקבל הזמנות לפני הקצאתן וכו’ תכונות אלה מוודאות שבעלי העניין שלך מרוצים מהשירותים שלך. כל פיצ’ר נוסף שתציע ישפר את מערכות היחסים שלך ואת הדעות של בעלי העניין שלך על האפליקציה שלך.
כשמדובר באפליקציה לפי דרישה, אין לך מוצרים אמיתיים או עובדים רבים במשרה מלאה. הדבר היחיד שיש לך הוא האפליקציה שלך והפונקציונליות שלה, וזה הדבר היחיד שמוחשי לעסק שלך. כל השאר ניתן לשלוט ולנהל, אבל אם יש לך אפליקציה שלא עונה על הצרכים כמו שצריך, החברה שלך עלולה להיכשל. חיוני להבין את שוק המכולת, להבין מה הלקוח שלך צריך, להבין את התרחיש הנוכחי ולאחר מכן לפתח אפליקציה שמתאימה למערכת האקולוגית הזו בצורה מושלמת.
כמה תמונות של אחד מהיישומים המוצגים